«Αλφαβητάρι» για το περιβάλλον

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΣΙΠΗ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΔΡΥΑΣ»

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2020 16:04

Μια παράλληλη εκδήλωση για το περιβάλλον με έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση βιβλίου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η παράλληλη αυτή δράση διοργανώθηκε από το Σωματείο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό «ΔΡΥΑΣ» και περιλάμβανε τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Κυριάκου Τσίπη και την παρουσίαση του βιβλίου της Βαρβάρας Παναγιωτίδου «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη». Η πρόεδρος της «ΔΡΥΑΣ» κ. Κατερίνα Κόσσυβα στον σύντομο χαιρετισμό της τόνισε ότι και ο κ. Τσίπης και η κ. Παναγιωτίδου είναι εκλεκτά μέλη του ΔΣ της «ΔΡΥΑΣ» από την ίδρυση του Συλλόγου και μέχρι σήμερα.

Ακολούθως σε δηλώσεις του στην «Ε» ο Κυριάκος Τσίπης σημείωσε ότι «Η έκθεση αφορά στις περιοχές Natura του Κάτω Ολύμπου, του Κισσάβου, του Δέλτα Πηνειού και Τεμπών. Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε σε μια εκδήλωση της «ΔΡΥΑΣ», που στο διοικητικό συμβούλιό της είμαι κι εγώ μέλος. Αυτό ήταν ένα πρώτο ερέθισμα, οι επόμενες φωτογραφίες είναι μια προσπάθεια να αποτυπώσω τις περιοχές Natura, διάφορα εφήμερα τοπία ώστε να μπορέσει να τα δει μεγαλύτερο κοινό και να δώσω το έναυσμα να επισκεφτεί τις περιοχές αυτές όσο γίνεται περισσότερος κόσμος».

Η κ. Βαρβάρα Παναγιωτίδου μιλώντας στην «Ε» τόνισε ότι «Το βιβλίο περιλαμβάνει 41 κείμενα που μεταδόθηκαν από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2019. Το βιβλίο φέρει τον τίτλο «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» αλλά ίσως ένας καλύτερος τίτλος θα ήταν –όπως μου πρότεινε ο Ζήσης Αργυρόπουλος- «Οικολογική νοημοσύνη». Το βιβλίο έχει το περιεχόμενο όπως θα λέγαμε του «Αλφαβητισμού». Ενώ απαντώντας στην ερώτηση της «Ε» αν είμαστε περιβαλλοντικά αναλφάβητοι σημείωσε ότι «Το ευρύ κοινό για κάποιες έννοιες όπως το ενεργειακό αποτύπωμα, τι ακριβώς είναι και πώς το υπολογίζουμε ή άλλα τρομακτικά θέματα που συμβαίνουν στον κόσμο δεν τα γνωρίζουμε». Η συγγραφέας εν συνεχεία απαντώντας στην ερώτηση αν το βιβλίο είναι ένα βιβλίο-αναγνωστικό για θέματα περιβάλλοντος τόνισε ότι «Ακριβώς. Δεν είναι επιστημονικό, ούτε και λογοτεχνία, απευθύνεται στο ευρύ κοινό και περιλαμβάνει έννοιες που είναι απαραίτητες να τις γνωρίζουμε, από την κλιματική αλλαγή μέχρι τα ηλεκτρονικά απόβλητα».

*Για το βιβλίο εξάλλου μίλησαν ο χημικός-περιβαλλοντολόγος Ζήσης Αργυρόπουλος και η φιλόλογος Ευαγγελία Βλαχοστέργιου, ενώ τον συντονισμό είχε η κ. Κόσσυβα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass