Στην τελική ευθεία το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 110 ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 500 ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2020 16:06

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζεται το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, το οποίο θα διεξαχθεί από 16 έως 22 Μαρτίου και φέτος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και των Victoria Cinemas.

Στον διαγωνιστικό, που αποτελεί και το κεντρικό πρόγραμμα, θα προβληθούν, 34 ελληνικές, 35 διεθνείς και 44 animation, όλες ταινίες μικρού μήκους, στις αίθουσες του Κινηματογράφου Victoria στο κέντρο της Λάρισας και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Οι παραπάνω ταινίες είναι επιλογή από τις 500 περίπου συμμετοχές που έφθασαν στο φεστιβάλ.

Τις προβολές θα παρακολουθήσουν σκηνοθέτες και συντελεστές των ταινιών, οι οποίοι θα επισκεφτούν τη Λάρισα και θα φιλοξενηθούν τις ημέρες των προβολών.

Θα προβληθούν επίσης εκτός διαγωνιστικού 6 γερμανικές ταινίες μικρού μήκους, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Φεστιβάλ Λάρισας με το Φεστιβάλ Βερολίνου και Ομπερχάουζεν ο διευθυντής του οποίου θα ταξιδέψει στην πόλη μας και θα παρακολουθήσει τις προβολές και τις εργασίες του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ θα συνεργαστεί και με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, το οποίο και διέθεσε υλικό από την επιτυχημένη τελευταία του διοργάνωση, για σεμινάρια και εργαστήρια σε σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Και για φέτος στο πρόγραμμα «Γάλλοι μικρομηκάδες» θα φιλοξενηθούν 7 γαλλικές ταινίες μικρού μήκους, στις οποίες θα απονεμηθεί βραβείο κοινού από τους σπουδαστές του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Οι ταινίες θα προβληθούν στη γαλλική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.

Τέλος, στο φεστιβάλ θα έχουν σημαντική παρουσία οι μαθητές και κινηματογραφικές μαθητικές ομάδες από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τη δική τους οπτική του κόσμου μέσα από ταινίες μικρού μήκους.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα, πλούσιο σε φιλμογραφία και εκπλήξεις, θα είναι αφιερωμένο σε ταινίες μεγάλου μήκους πολλές Α’ προβολής στην Ελλάδα, ενώ σημαντικό μέρος θα κατέχουν τα εργαστήρια σημαντικά Master class και συζητήσεις, τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρόσκληση του Φεστιβάλ σε εθελοντές υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από άτομα κάθε ηλικίας που αγαπούν την προσφορά και τον εθελοντισμό, φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου, σινεφίλ γενικά, οι οποίοι όπως κάθε χρόνο αποτελούν την ευχάριστη νότα της διοργάνωσης, με τη ζωντάνια και την υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass