Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2020 16:00

«Σήμερα 27 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου», επισημαίνει σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά σημειώνοντας: «Το θέατρο στη χώρα μας είναι αναπόσπαστο και τεράστιο μέρος του πολιτισμού της. Εδώ γεννήθηκε και εδώ συνεχίζει να δημιουργεί ασταμάτητα επί τόσους αιώνες.

Οι άνθρωποί του, οι εργάτες του θεάτρου, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, μουσικοί, τεχνικοί και άλλοι εργαζόμενοι το κρατήσαμε όρθιο, στα δύσκολα πάντα. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα μέσα σε αυτήν την πανδημία που πλήττει την ανθρωπότητα. Σαν ευαίσθητοι δέκτες όσων συμβαίνουν γύρω μας, είμαι σίγουρη ότι θα μετουσιώσουμε σε τέχνη τις σημερινές δυσκολίες.

Ομως εμείς οι άνθρωποι του θεάτρου εκτός από τη λάμψη που μας περιβάλλει, βιώνουμε πολύ περισσότερο απ’ όλους τους άλλους εργαζόμενους την ανασφάλεια. Είμαστε ίσως ο μόνος κλάδος εργαζομένων που είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητούμε δουλειά δύο και τρεις φορές μέσα στον ίδιο χρόνο, όσο δηλαδή κρατάει μια θεατρική περίοδος. Και βέβαια σπάνια έχουμε δουλειά χειμώνα και καλοκαίρι. Τώρα με τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η πανδημία, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο για εμάς. Γι’ αυτό η πολιτεία εκτός από τα μεγάλα λόγια για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του, πρέπει από τώρα να πάρει μέτρα στήριξης για τα θέατρα και τους εργαζόμενους σ’ αυτά. Η υπουργός Πολιτισμού πρέπει να απαιτήσει έκτακτα κονδύλια για δίκαιες και αντικειμενικές ενισχύσεις σε όλα τα θέατρα αλλά κυρίως στα μικρά και απόκεντρα που είναι πραγματικές εστίες πολιτισμού. Αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου».

*Με την ευκαιρία, η Αννα Βαγενά πληροφορεί ότι «από σήμερα το Θέατρο «Μεταξουργείο», συμβάλλοντας στην προσπάθεια πρόσβασης των θεατών μέσω του διαδικτύου σε θεατρικές παραστάσεις, θα αναρτήσει στο νέο του κανάλι στο YouTube «Τα Μικροαστικά» Λουκιανού Κηλαηδόνη-Γιάννη Νεγρεπόντη, που είναι η παράσταση με την οποία εγκαινίασε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 1999.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass