# μένουμε σπίτι και... διαβάζουμε

Δημοσίευση: 03 Απρ 2020 16:10

Μαθήματα Ζωής

Πατέρας Φιλόθεος Φάρος

Σε κάθε επάγγελμα είναι άστοχο να θεωρηθεί ότι οι καλές και ευγενικές προθέσεις μπορεί να είναι αρκετές για να αντιμετωπίσουν την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ζωής.

Οι πνευματικές ανάγκες του δυσαρεστημένου παιδιού, της νευρικής μητέρας, του αλκοολικού πατέρα περιπλέκονται με βαθιά κίνητρα και σχέσεις που ερευνά η ψυχολογία. Για να είναι αποτελεσματικός ο ποιμένας στην εκκλησιαστική του διακονία, θα χρειασθεί ψυχολογικές γνώσεις και ικανότητα να αντιμετωπίσει αυτές και άλλες ειδικές ανάγκες. Η ψυχολογία δεν θα υποκαταστήσει την πίστη στη φροντίδα της ψυχής, αλλά μπορεί να πληροφορήσει και να οδηγήσει την έρευνα για βαθύτερη κατανόηση της εσωτερικής ζωής.

Στα Μαθήματα Ζωής ο π. Φιλόθεος Φάρος καταθέτει το απόσταγμα των εμπειριών του ως ιερέας-ψυχολόγος. Μέσα από την καταγραφή πραγματικών περιστατικών – διαλόγων μάς δείχνει πως, σε αντίθεση με την κοσμική ηγεσία, ο ποιμένας προσωποποιεί την προσοχή του στις ειδικές ανάγκες των ανθρώπων, προσπαθώντας να καταλάβει τι σημαίνει η ζωή για τον καθένα, εισερχόμενος με τρόπο συν-παθητικό, δηλαδή με εν-συναίσθηση, στις χαρές και τις λύπες του.

Δεν κατοικούν όλοι οι άνθρωποι τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο

Dubois, Jean-Paul

Είναι δύο χρόνια τώρα που ο Πωλ Χάνσεν εκτίει την ποινή του στις φυλακές του Μοντρεάλ. Στη φυλακή ο Πωλ έχει χρόνο να αναλογιστεί τη ζωή του. Από τα παιδικά του χρόνια στην Τουλούζη, μέχρι τη χερσόνησο του Σκάγκεν στη Δανία, πατρίδα του πάστορα πατέρα του. Όταν δεν συντρέχει τους ένοικους του κτιρίου του, ο Πωλ πετάει στους αιθέρες επιβιβασμένος στο υδροπλάνο της Γουινόνα, της Ινδιάνας γυναίκας του, πάνω απ’ τα αχανή τοπία του Καναδά. Ιστορία μιας ζωής ταγμένης στην αγάπη, την πραότητα και τη φροντίδα, το βιβλίο διαποτίζεται από ένα πνεύμα ανοχής και κατανόησης για τις αδυναμίες των ανθρώπων, για τους άπειρους τρόπους με τους οποίους αυτοί μπορούν να χαραμίσουν τη ζωή τους αλλά κι από ένα βαθύ αίσθημα δικαιοσύνης έτοιμο να εξεγερθεί ενάντια στην απανθρωπιά.

Ο Τζορτζ και το διαστημικό κυνήγι θησαυρού

Hawking Lucy , Hawking Stephen

Η καλύτερη φίλη του Τζορτζ, η Άνι, χρειάζεται βοήθεια.Ο επιστήμονας πατέρας της, Έρικ, εργάζεται σε ένα διαστημικό πρόγραμμα κοσμοϊστορικής σημασίας - και όλα πάνε στραβά.Το ρομπότ που έχει σταλθεί στην επιφάνεια του Άρη φέρεται περίεργα. Και η Άνι μόλις ανακάλυψε κάτι απίστευτο στον υπερυπολογιστή τους. Είναι ένα μήνυμα από εξωγήινους; Θα μπορούσε να υπάρχει ζωή εκεί έξω; Θα λύσει ο Τζορτζ τους κοσμικούς γρίφους που θα τον οδηγήσουν σε ένα κυνήγι θησαυρού ως την άκρη του Γαλαξία; Ένα βιβλίο από τη Λούσι Χόκινγκ και τον μεγάλο θεωρητικό φυσικό και κοσμολόγο Στίβεν Χόκινγκ!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass