Διαδικτυακό ραδιόφωνο για τα παιδιά που είναι κλεισμένα στο σπίτι

ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2020 15:30

Το «Κλεισμένα Σπίτι» είναι ένα ολοκαίνουργιο podcast, για τα παιδιά που αυτές τις ημέρες είναι κλεισμένα σπίτι, φτιαγμένο από… τα παιδιά που είναι κλεισμένα σπίτι!

Η ιδέα ανήκει στη δημοσιογράφο Δάφνη Καρνέζη, η οποία σκέφτηκε πως η δημιουργία ενός postcast (μιας ηχογραφημένης δηλαδή εκπομπής που ακούγεται μέσω ίντερνετ) για παιδιά είναι ένας εύκολος άμεσος τρόπος για να μοιραστούν τι κάνουν όσο είναι κλεισμένα στο σπίτι και να ακούσουν ταυτόχρονα τις ιστορίες άλλων παιδιών απ' όλη την Ελλάδα. Μετά από σχετικό ανοιχτό κάλεσμα που έγινε, μέχρι στιγμής της έχουν αποσταλεί ηχογραφήσεις παιδιών από 2 μέχρι 16 ετών, από παιδιά που κατοικούν σε πόλεις όπως η Αθήνα, τα Χανιά ακόμη και το Λονδίνο. Σε κάποιες ηχογραφήσεις συνομιλούν οι γονείς με τα παιδιά (ή τα παιδιά «παίρνουν συνέντευξη» από τους γονείς τους!), είναι δηλαδή μια δραστηριότητα που μπορούν να κάνουν μαζί, πράγμα που είναι προφανώς πολύ σημαντικό ειδικά αυτό τον καιρό. «Μερικά παιδιά μάς έχουν συστήσει τα κατοικίδιά τους, δηλώνει η δημοσιογράφος, κι άλλα μας έχουν διαβάσει αποσπάσματα από το ημερολόγιό τους. Κάποια από αυτά διηγούνται μια ιστορία, άλλα μας παίζουν πιάνο ή κάνουν κριτική για την αγαπημένη τους ταινία – και φυσικά μας μιλάνε για το πώς τους φαίνονται τα σχολικά μαθήματα μέσω Skype».

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ

Η συγκεκριμένη σειρά podcast είναι ένα πρότζεκτ σε εξέλιξη, οπότε οι δημιουργοί του κάθε εβδομάδα μαζεύουν υλικό και ψάχνουν συμμετοχές από περισσότερα παιδιά. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να στέλνουν τις ηχογραφήσεις τους στο e-mail kids@podcastproject.gr για να συμπεριληφθούν στο podcast του επόμενου επεισοδίου. Και φυσικά, για να κάνετε την ηχογράφηση δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά μόνο το κινητό σας.

Για να ακούσετε τα podcast επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.podcastproject.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass