Κλεονίκη Δεμίρη: Ας ονειρευτούμε γιατί αυτό δεν απαγορεύεται

Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2020 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Απρ 2020 21:14

Ακροβατώντας ανάμεσα σε βαλς και τάγκο, χασάπικα και τσα- τσα η Λαρισαία ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Κλεονίκη Δεμίρη ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο της για την ανακάλυψη νέων μουσικών προκλήσεων.

Γνωστή για τις πολλές εξαιρετικές συνεργασίες της με διακεκριμένους δημιουργούς, καθώς και από τις εμφανίσεις της με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, τους TANGartOQuintet, αλλά και τις ραδιοφωνικές συναυλίες της στο Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η Κλεονίκη Δεμίρη κυκλοφόρησε πρόσφατα τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Μαγική Συνταγή», παρουσιάζοντας μια μουσική δουλειά γεμάτη ένταση, πάθος και ευχάριστα απρόσμενες μουσικές συναντήσεις.

Όπως σημειώνει στην «Ε», δυστυχώς η πραγματικότητα και αυτό που βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα απέδειξαν πως δεν υπάρχουν «Μαγικές Συνταγές», ωστόσο τα πάντα μπορούν να διορθωθούν με θετική σκέψη. Και φυσικά η μουσική και το τραγούδι είναι πάντα εδώ για να μας το υπενθυμίζουν.

«Ζούμε ένα κακό όνειρο, θα πει. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτή η ταινία επιστημονικής φαντασίας, αυτό το θρίλερ, όμως προσπαθώ να μετατρέψω το κακό όνειρο σε καλό. Ονειρεύομαι το καλοκαίρι που έρχεται και πόσα πράγματα θα κάνω- θέλω να κάνω- όταν έρθει. Ονειρεύομαι την επόμενη καλή μέρα που θα ξημερώσει. Αυτό το διάστημα βρήκα την ευκαιρία να πειραματιστώ με καινούρια πράγματα, να μαγειρέψω υγιεινά, να κάνω γυμναστική, να διαβάσω, να δω ταινίες που ήθελα χρόνια να δω και δεν τα είχα καταφέρει να απολαύσω τη θέα από την ταράτσα της πολυκατοικίας που είχα ξεχάσει πόσο μου άρεσε. Ας συνεχίσουμε λοιπόν να ζούμε, χωρίς να βάζουμε τη ζωή μας σε παύση, σε αναμονή. Πάνω από όλα ας ελπίσουμε ότι έτσι όπως ήρθε αυτό το κακό όνειρο έτσι θα φύγει. Θα αφήσει τα σημάδια του και ίσως να είναι πολλά, θα μας αλλάξει, θα μας πονέσει αλλά θα τελειώσει. Γιατί και ο πιο κακός εφιάλτης τελειώνει και θα τελειώσει πιο γρήγορα αν κι εμείς οι ίδιοι βοηθήσουμε λίγο τους εαυτούς μας, τους δικούς μας ανθρώπους, τους φίλους μας. Ας προσέχουμε και ας αισιοδοξούμε. Ας ονειρευτούμε γιατί αυτό δεν απαγορεύεται.

Φυσικά η μουσική και το τραγούδι παραμένουν ζωτικό κομμάτι της καθημερινότητας στην απομόνωση, δουλεύοντας πάνω σε νέες ιδέες και συνθέσεις.

Σημειώνεται ότι η «Μαγική Συνταγή» είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Λαρισαίας τραγουδίστριας που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Μια συνταγή φτιαγμένη από πολλά υλικά, όπως βαλς, τάγκο, μποσανόβα, χασάπικο, τσα-τσα και μπαλάντες. Ένα από τα τραγούδια αυτής της συλλογής είναι το «Όλα θα πάνε μια χαρά», ένα τραγούδι λουσμένο από φως και αισιοδοξία, ενώ η ερμηνεία της στο «Μενεξεδένια τα βουνά» του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, σε στίχους του Γιάννη Θεοδωράκη, είναι ένα από τα διαμάντια αυτής της συλλογής που θα σας συγκινήσει.

Ακούγοντας τη φωνή της Κλεονίκης Δεμίρη, αμέσως διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για μια φωνή εντυπωσιακή στην έκταση και τις δυνατότητές της, μια φωνή που μπορεί να αλλάζει ύφος και στυλ και να προσαρμόζεται με μοναδική ευκολία στις απαιτήσεις των τραγουδιών που κάθε φορά ερμηνεύει. Μια φωνή λαμπερή και ζεστή, με ένα σπάνιο χρώμα.

Ακούστε το τραγούδι "Ολα θα πάνε μια χαρά" https://www.youtube.com/watch?v=xjPuFDFdBYA

 

 

Χαρίκλεια Βλαχάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass