«Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δύο φορές»

Σήμερα και αύριο από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Δημοσίευση: 27 Απρ 2020 15:10

Συνεχίζονται οι δωρεάν διαδικτυακές προβολές αγαπημένων παραστάσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που κάνει το Θέατρο μέρος της καθημερινότητας όλων μας για όσο #Μένουμε_Σπίτι.

Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη οι θεατρόφιλοι που μένουν σπίτι μπορούν να απολαύσουν την παράσταση «Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δύο φορές» των Ιγνάθιο δελ Μοράλ και Ερνέστο Καμπαγιέρο, στις 9 το βράδυ. Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σακατζής.

Η παράσταση

Η Μαρτζ και ο Μπαρτ, όντας απολυμένοι και έχοντας υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη ζωή τους, οδηγούνται σε μια απελπισμένη πράξη: την απαγωγή του μεγαλύτερου τραπεζίτη της χώρας. Παρά τις προσπάθειες που κάνουν να στείλουν ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα μέσω της πράξης αυτής, τα ίδια τα γεγονότα τους ξεπερνούν. Τελικά, αποδεικνύεται ότι όλοι και όλα είναι αναλώσιμα, μια που το σύστημα μπορεί να αντικαταστήσει και να αναπληρώσει τα πάντα με τρομερή ταχύτητα.

Το έργο «Ο τραπεζίτης κερδίζει πάντα δύο φορές» είναι μια πολιτική κωμωδία που αποτυπώνει την αμηχανία των ανθρώπων μπροστά σε ένα ισχυρό οικονομικό σύστημα, αλλά και τη δυσκολία τους να μετατρέψουν την οργή σε πολιτική πράξη με νόημα. Ο Ιγνάθιο δελ Μοράλ και ο Ερνέστο Καμπαγιέρο, δύο σημαντικοί άνθρωποι του σύγχρονου ισπανικού θεάτρου που ξέρουν να διαβάζουν την επικαιρότητα και να αφουγκράζονται τον παλμό της εποχής, συγγράφουν ένα έργο που αναδεικνύει με κωμικό τρόπο τις πολιτικές αντιθέσεις αλλά ταυτόχρονα, προσεγγίζει με αγάπη τον άνθρωπο και τις αδυναμίες του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σακατζής, Σκηνικά–Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη, Μουσική: Δημήτρης Οικονόμου, Φωτισμοί: Γιάννης Τούμπας, Video: Βασίλης Κομματάς, Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστόφορος Μαριάδης, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren, Μαρία Λαζαρίδου.

Παίζουν: Ελένη Γιαννούση (Γιασμίν), Νατάσα Δαλιάκα (Μάργα), Χρίστος Νταρακτσής (Φέλιξ), Κώστας Σαντάς (Ρομπλέδο), Κωνσταντίνος Χατζησάββας (Μπαρτ).

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής:

* Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Απριλίου

«Η μεγάλη πλατεία» του Νίκου Μπακόλα, στις 21:00

* Παρασκευή 1 Μαΐου

«Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, στις 21:00

* Σάββατο 2 Μαΐου

«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη, στις 21:00

* Κυριακή 3 Μαΐου

«Οι απ’ αλλού φερμένοι», στις 12:00

«Οι στυλοβάτες της κοινωνίας» του Χένρικ Ίψεν, στις 21:00

Οι δωρεάν αυτές διαδικτυακές προβολές γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη όλων των συντελεστών και ηθοποιών της κάθε παραγωγής. Με τη δράση αυτή το ΚΘΒΕ συνεχίζει την προσπάθειά του για επικοινωνία με τους θεατές του από τη διεύθυνση vimeo.com/ntng. Οι σκηνές μας μπορεί να είναι κλειστές, αλλά το ΚΘΒΕ είναι ανοιχτό. Εργαζόμαστε με συνέπεια, διερευνούμε εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας και υλοποιούμε πρωτότυπες δράσεις για μια παράξενη εποχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass