Ο Λέοναρντ Κοέν σε ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2020 15:43

Το «Ladies and Gentlemen... Mr. Leonard Cohen» είναι ένα ντοκιμαντέρ του 1965 για τον Λέοναρντ Κοέν, σε σκηνοθεσία των Don Owen και Donald Brittain το οποίο γυρίστηκε για το Εθνικό Συμβούλιο Κινηματογράφου του Καναδά.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την καριέρα του Κοέν, τότε που ήταν ακόμη μονάχα γνωστός ως ποιητής και μυθιστοριογράφος, αφού γυρίστηκε πριν ξεκινήσει την καριέρα του ως τραγουδιστής-τραγουδοποιός το 1967. Επί της ουσίας είναι ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο του Κοέν, τον οποίο παρακολουθούμε σε ηλικία 30 ετών σε μια επίσκεψή του στην πατρίδα του, στο Μόντρεαλ, όπου ο σπουδαίος καλλιτέχνης επέστρεφε κάθε τόσο για να ανανεώσει τους νευρωτικούς του δεσμούς, όπως συνήθιζε να λέει και ο ίδιος. Στα μέσα του ντοκιμαντέρ ο Κοέν ξεκινά να διηγείται πώς αποφάσισε να επισκεφθεί την Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ‘60. Περπατούσε λέει στην Bank Street του Λονδίνου, έβρεχε και πονούσε από ένα δόντι που μόλις είχε βγάλει. Είχε φθάσει στο Λονδίνο λίγους μήνες νωρίτερα από τον Καναδά, αναζητώντας νέες εμπειρίες και διεθνή αναγνώριση. Όμως η βροχή του Λονδίνου ήταν χειρότερη και από την ομίχλη του Κεμπέκ. «Είδα λοιπόν την πόρτα της Τράπεζας της Ελλάδας μπροστά μου. Μπήκα μέσα και ξαφνικά είδα έναν ταμία να φοράει γυαλιά ηλίου. Το θεώρησα υπέροχο!». Στην ταινία βλέπουμε τον Κοέν διαβάζει την ποίησή του σε ένα ενθουσιώδες πλήθος, να περπατά στους δρόμους της πόλης, να πηγαίνει σε πάρτι, να χαλαρώνει στο δωμάτιο ενός φθηνού ξενοδοχείου, ακόμα και να κάνει το μπάνιο του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass