ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ

Ο Ιαν ΜακΚέλεν είναι «Ο Κύριος Χολμς»

ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ-ΟΡΟΣΗΜΟ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2020 11:53

«Ο Κύριος Χολμς» του Μπιλ Κόντον (απόψε στην ΕΡΤ2 στις 23:00) βασίζεται στο μυθιστόρημα του Μιτς Κάλιν «Ένα Μικρό Τέχνασμα του Νου» (2005), όπου ο διεθνώς διάσημος ιδιωτικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς είναι 93 ετών και ζει στην εξοχή του Σάσεξ το

1947 με τη χήρα οικονόμο του κα. Μονρό και τον νεαρό της γιο Ρότζερ. Καθώς η μνήμη του Χολμς παρουσιάζει φθίνουσες εκφράσεις, αποφασίζει να ψάξει τα ίχνη που τον συνδέουν με το τελευταίο άλυτο μυστήριο της καριέρας του και την αλήθεια της ζωής (του) σχεδόν πριν από τριάντα χρόνια.
Επίσης μόλις γύρισε και από την Ιαπωνία, όπου πήρε για τη μνήμη του συστατικό της φύσης από την καμένη γη της Χιροσίμα (δύο χρόνια μετά την ατομική βόμβα). Εκεί, ο Ταμίκι Ουμεζάκι τον ρώτησε και για τον πατέρα του, ο οποίος άφησε την οικογένειά του προκειμένου να ζήσει στο Λονδίνο ισχυριζόμενος ότι ακολούθησε σύσταση του Χολμς πριν από αρκετά χρόνια.
Εδώ, ο Ίαν ΜακΚέλεν, ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της υποκριτικής όλων των εποχών, είναι ο κύριος Χολμς προσφέροντας για άλλη μία φορά μία ερμηνεία-ορόσημο ως υπέροχο δώρο απαράμιλλης γενναιοδωρίας.
Ο ανυπέρβλητος Χολμς του ΜακΚέλεν απογειώνει την ταινία με εξαίσιους συμπαίκτες την καταπληκτική Λώρα Λίνεϊ (κα. Μονρό) και τον θαυμάσιο Μάιλο Πάρκερ (Ρότζερ) μαζί με τους Χάτι Μόραχαν, Φιλ Ντέιβις, Χιρογιούκι Σανάντα, Φράνσις ντε λα Τουρ, Ρότζερ Άλαμ και Πάτρικ Κένεντι μεταξύ άλλων σε μία ιδανικά εμπνευσμένη διανομή. Κάποια στιγμή ο Χολμς βλέπει στον κινηματογράφο μία διασκευή της υπόθεσης που προσπαθεί να λύσει και τον εαυτό του ως ρόλο (ο άψογος Νίκολας Ρόου, τριάντα χρόνια μετά την ερμηνεία τους ως «Νεαρός Σέρλοκ Χολμς»). Όταν πρωτοείδα την ταινία σε κινηματογραφική αίθουσα το 2015, «ανακάλυψα» ένα διαμάντι του Μπιλ Κόντον που με κέντρισε με τη μοναδική του λεπτότητα και όποτε το ξαναδώ από τότε, εντρυφώ στις ποιότητές του όλο και περισσότερο.
Μιχάλης Δ. Ταμπούκας
Ηθοποιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass