Τα βραβεία του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

«ΧΡΥΣΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ»

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2020 11:54

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, σε online εκδοχή φέτος. Αναλυτικότερα δόθηκαν τα εξής βραβεία:


Η κριτική επιτροπή για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους απένειμε το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» στο ντοκιμαντέρ: Καλωσήρθατε στην Τσετσενία / Welcome to Chechnya σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φρανς (ΗΠΑ).
Το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής απέσπασε το ντοκιμαντέρ Σπίτι μου / Acasă, My Home σε σκηνοθεσία Ράντου Τσορνίτουτς (Ρουμανία, Φινλανδία, Γερμανία).
Το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος Newcomers κέρδισε το ντοκιμαντέρ Βάλχενζεε για πάντα / Walchensee Forever σε σκηνοθεσία Γιάνα ΓιΓουόντερς (Γερμανία) ενώ το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής απονέμεται στο ντοκιμαντέρ Ο καιρός μιας κυρίας / LadyTime σε σκηνοθεσία Ελίνα Ταλβενσάαρι (Φινλανδία).
Το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος FilmForward» απονέμεται στο ντοκιμαντέρ Έτος ανακάλυψης / The Year of the Discovery σε σκηνοθεσία Λούις Λόπες Καράσκο από την Ισπανία.
Το Mermaid Award είναι το βραβείο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για την καλύτερη ταινία LGBTQI+ θεματικής του επίσημου προγράμματος του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και φέτος απονέμεται στην ταινία Καλωσήρθατε στην Τσετσενία / Welcome to Chechnya σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φρανς (ΗΠΑ).
Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων απονέμει το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» στο ντοκιμαντέρ Αυτοπροσωπογραφία / The Self Portrait σε σκηνοθεσία Κάτια Χέγκσετ, Μάργκρετ Όλιν, Έσπεν Βάλιν (Νορβηγία).
Η ΕΡΤ απονέμει το βραβείο της, στην ελληνική παραγωγή Η μουσική των πραγμάτων / The Music of Things σε σκηνοθεσία Μένιου Καραγιάννη (Ελλάδα).
Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου απονέμει βραβείο στο ντοκιμαντέρ του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Νίκου Καρούζου – Ο δρόμος για το έαρ / Nikos Karouzos – Poems on a Tape Recorder του Γιάννη Καρπούζη (Ελλάδα). Το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας απονέμεται στο ντοκιμαντέρ Aswang / Ασουάνγκ σε σκηνοθεσία Αλίξ Άιν Αρούμπακ (Φιλιππίνες, Γαλλία, Νορβηγία, Κατάρ, Γερμανία) Το φετινό βραβείο FIPRESCI σε ντοκιμαντέρ του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος Μεγάλου Μήκους απονέμεται στο Καλωσήρθατε στην Τσετσενία / Welcome to Chechnya σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φρανς (ΗΠΑ). Αντίστοιχα, το βραβείο FIPRESCI σε ελληνικό ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους απονέμεται στο ντοκιμαντέρ Η μουσική των πραγμάτων / The Music of Things σε σκηνοθεσία Μένιου Καραγιάννη (Ελλάδα).
Το βραβείο του ελληνικού τμήματος του Women in Film &Television απονέμεται σε γυναίκα σκηνοθέτρια ταινίας που προβάλλεται στο Επίσημο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ και η φετινή νικήτρια είναι η Κατερίνα Πατρώνη για το ντοκιμαντέρ: Ο τέταρτος χαρακτήρας.
Το βραβείο καλύτερης ταινίας απονέμεται στο ντοκιμαντέρ Καλημέρα, κύριε Φώτη / Good Morning, Mr. Fotis σε σκηνοθεσία Δήμητρας Κουζή (Ελλάδα), ενώ το ειδικό βραβείο της επιτροπής απονέμεται στο In-Mates σε σκηνοθεσία Ιάκωβου Πανουργιά, Νίκου Βούλγαρη (Ελλάδα).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass