ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»

Μέχρι την Κυριακή στην Αυλή του Μύλου

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2015 9:12

 

Τελευταίες παραστάσεις για την μεγάλη επιτυχία του «Θεσσαλικού Θεάτρου» «Κάποτε στη Σμύρνη». Το έργο πού ενθουσίασε όσους το είδαν θα παίζεται μέχρι την προσεχή Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στο υπέροχο Θέατρο «Αυλή του Μύλου». Οι τιμές των εισιτηρίων είναι μόνο 8€ και 5€. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι 9.15 το βράδυ και καλό θα ήταν όσοι θέλουν να δούνε την παράσταση να εξασφαλίσουν έγκαιρα τις θέσεις τους. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-533417. Όσο για το έργο, όλοι μιλάνε για τα συγκλονιστικά κείμενα που βασίζονται σε αυθεντικές μαρτυρίες απλών ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα της καταστροφής της Σμύρνης και σε αποσπάσματα από βιβλία της Διδούς Σωτηρίου, του Κοσμά Πολίτη και του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου).

Η σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου που έκανε την επιλογή και την διαμόρφωση των κειμένων, το σκηνικό, τη μουσική επιλογή και τις χορογραφίες, είναι από τις σημαντικότερες της πολύχρονης σκηνοθετικής του ιστορίας.

Στην παράσταση ο Κώστας Τσιάνος έχει εντάξει και 2 χορικά από την «ΕΚΑΒΗ» του Ευριπίδη, που αναφέρονται στην πυρπόληση της Τροίας, στον ξεριζωμό και στην προσφυγιά χιλιάδων γυναικών της Τροίας. Η μουσική σύνθεση των χορικών είναι του Χρήστου Λεοντή.

Στην παράσταση ακούγονται πολλά Σμυρναιϊκα αυθεντικά τραγούδια, όπως και συνθέσεις του κορυφαίου Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Παπαϊωάννου και του Λεό Ραπίτη το «Καινούργια τώρα ζωή» με τη φωνή της Σοφίας Βέμπο.

Το σκηνικό ζωγράφισε ο Γιάννης Πέτρου που φιλοτέχνησε και την αφίσα του έργου που επαινέθηκε ιδιαίτερα. Στα Σμυρνιώτικα τραγούδια παίζουν οι Λαρισαίοι μουσικοί: Ρήγας Μακρόπουλος, Σπύρος Καβαλιεράτος, Γιάννης Μακρυγιάννης και Βαγγέλης Τσιαπλές. Του ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τζίνη Παπαδοπούλου, Πόπη Πελτεκοπούλου, Αλέξανδρος Τσακίρης, Γιάννης Μπουραζάνας, Μαρσέλα Λένα, Χρήστος Κορδελάς, Χριστίνα Βρακά, Άννα Κοκότη, Νίκος Ζαρκογιάννης, Αριστέα Στεργιούλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass