Στην Ελλάδα το Bαλκανικό Συμπόσιο Αρχαιομετρίας

Τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα-Στους διοργανωτές και το δίκτυο «Περραιβία»

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2020 11:20

Η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει φέτος το 7ο Βαλκανικό Συμπόσιο Αρχαιομετρίας- 7th BSA, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική χώρα των Βαλκανίων και συγκεντρώνει την προσοχή διακεκριμένων επιστημόνων υψηλής εξειδίκευσης, από όλη τη Βαλκανική χερσόνησο και τον Εύξεινο Πόντο.


Το Συμπόσιο υποστηρίζεται και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής-θεσμοθετημένο Εργαστήριο μη καταστρεπτικών τεχνικών), την Ελληνική Αρχαιομετρική Εταιρεία (HSA) και τον Δευτεροβάθμιο Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο «Περραιβία» και θα πραγματοποιηθεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το χρονικό διάστημα 22-25 Σεπτεμβρίου 2020, όπου και θα ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των συνέδρων, όπως αυτά καθορίζονται από τον ΕΟΔΥ και τον ΠΟΥ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Δίκτυο «Περραιβία», έχουν θεσμοθετήσει και διοργανώνουν για την Ελλάδα, κάθε δύο χρόνια, τα παγκοσμίως γνωστά Πανελλήνια Συνέδρια Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνδιοργάνωση με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, συνέδρια τα οποία τελούν υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης και πολλών Υπουργείων και παγκόσμιων επιστημονικών Οργανισμών (UNESCO, ICOMOS,I COM κ.ά.).
Το Συμπόσιο έχει, φέτος, θέμα «Επιστήμη και Πολιτιστική Κληρονομιά», απευθύνεται στη διεθνή επιστημονική κοινότητα αρχαιολόγων και επιστημόνων της πολιτιστικής κληρονομιάς και ερευνητών, ενώ θα επικεντρωθεί σε διεπιστημονικά ερευνητικά προγράμματα για την πολιτιστική κληρονομιά των βαλκανικών χωρών.
Όλες οι εργασίες θα δημοσιευτούν στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Archaeology Journal (http://journal.sapub.org/archaeology).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Λόγω των πολλών καθυστερήσεων που προκαλούνται από την πανδημία Covid-19, έχουν παραταθεί οι σημαντικές προθεσμίες:
-Η Υποβολή Εργασιών προθεσμία παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου 2020.
-Γνωστοποίηση αποδοχής εισηγήσεων μέχρι 15 Αυγούστου 2020.
-Έγκαιρη εγγραφή (Early Bird) στο Συνέδριο μέχρι 20 Αυγούστου 2020.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περίληψη υποβολής, εγγραφής, κοινωνικών εκδηλώσεων, διαμονής και μεταφοράς είναι διαθέσιμες στον επίσημο ιστότοπο του Συμποσίου: https://bsa7.uniwa.gr.
*Η αρχαιομετρία αποτελεί ένα διεπιστημονικό κλάδο με αντικείμενο την εφαρμογή των θετικών επιστημών στην αρχαιολογία και τον πολιτισμό. Η ανάπτυξη του κλάδου της αρχαιομετρίας προέκυψε από την ανάγκη επίλυσης προβλημάτων της αρχαιολογικής έρευνας που οι παραδοσιακές μέθοδοι αδυνατούσαν να καλύψουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass