«Αντικείμενα Εκκλησιαστικής Τέχνης και οι μικρές ιστορίες τους»

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές από το Λαογραφικό Μουσείο

Δημοσίευση: 12 Απρ 2021 11:05

Γιατί στην τοιχογραφία του ναού ο Αδάμ κρατά τσαπί και η Εύα τη ρόκα; Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από τα κουδουνάκια του θυμιατού; Τι μαρτυρούν τα σύμβολα πάνω στο πρόσφορο;

Αυτές και άλλες πολλές μικρές ιστορίες κρύβονται μέσα στα αντικείμενα που εκτίθενται στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στο πλαίσιο της περιοδικής Έκθεσης «Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή Λατρεία:18ος-20ός αι.» που οργανώθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και την Εφημερίδα «Ελευθερία» τον Δεκέμβριο του 2019. Λίγο πριν η έκθεση κλείσει, το ΛΙΜΛ πραγματοποιεί νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Αντικείμενα Εκκλησιαστικής Τέχνης και οι μικρές ιστορίες τους» που απευθύνεται σε μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.
Η δράση θα γίνει διαδικτυακά την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Απριλίου κατόπιν συνεννόησης με το Μουσείο. Τα εκκλησιαστικά αντικείμενα που εκτίθενται στο ΛΙΜΛ μιλούν και εξηγούν όχι μόνο στοιχεία για τις τέχνες και τις τεχνικές από τον 18ο-20ό αι. αλλά και για τη σύνδεσή τους με στοιχεία του παραδοσιακού βίου και πολιτισμού. Αφηγούνται τη σχέση της παραδοσιακής κοινότητας με την Εκκλησία μέσα από τον κύκλο της ζωής, τον εθιμικό κύκλο και καθημερινές πρακτικές. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος θα πραγματοποιείται εικονική ξενάγηση των μαθητών στην περιοδική έκθεση μέσω ενός ολιγόλεπτου βίντεο. Έπειτα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν μεμονωμένα αντικείμενα, να μάθουν τις ιστορίες τους και να κάνουν ερωτήματα και παρατηρήσεις. Η δράση δεν θα βιντεοσκοπηθεί, ούτε θα αναπαραχθεί.
Για συμμετοχή των μαθητών απαιτείται γονική συναίνεση, για την οποία θα φροντίσουν οι εκπαιδευτικοί πριν τη δήλωση συμμετοχής.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Μουσείου: 2410-239.446. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass