Στάση στον θερινό σινεμά

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 9.30 ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ OPEN NIGHTS -ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ»

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2021 11:03

Το διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ OPEN NIGHTS που φέτος έχει τον τίτλο «Στάση» συνεχίζει

τις δράσεις του σε όλη την πόλη, μέχρι τις 18 Ιουνίου. Σήμερα στις 9.30 μ.μ. προσκαλεί το κοινό σε μια δεύτερη προβολή στον θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά και καλωσορίζει, για πρώτη φορά στη Λάρισα, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με το ντοκιμαντέρ της Ralitza Dimitrova «Τι χρώμα έχει αυτός ο κόσμος (What colour is this world)».
Το OPEN NIGHTS διοργανώνεται από την ομάδα χορού OFF ART - Σκηνικές Παρουσίες και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας. Το ντοκιμαντέρ που τιμήθηκε από την Επιτροπή Ισότητας του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, μάς μιλάει για την ποιήτρια Danila Stoyanova, η οποία πέθανε στα 23 της και η οποία μιλούσε για τη ζωή, τον θάνατο και την αναγέννηση μέσω της ποίησής της. Τριάντα πέντε χρόνια μετά, οι φίλοι της βρίσκουν το νόημα στις δικές τους ζωές μέσω των αναμνήσεών της και της πνευματικής της παρακαταθήκης. Σκηνοθεσία/σενάριο: Ralitza Dimitrova. Παραγωγή: Plamen Gerasimov. Χώρα Παραγωγής: Βουλγαρία. Έτος: 2019. Διάρκεια: 56’. Υπότιτλοι: Ελληνικοί/αγγλικοί ενσωματωμένοι. Η σκηνοθέτης Ralitza Dimitrova γεννήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Κινηματογράφου Γερασίμοφ της Μόσχας και εργάστηκε σε στούντιο ντοκιμαντέρ στη Σόφια, στην Εθνική Τηλεόραση της Βουλγαρίας. Πλέον, είναι ένας ελεύθερος επαγγελματίας, συγγραφέας και σκηνοθέτης περισσότερων από 100 ταινιών. Βραβεύτηκε ως καλύτερος Σκηνοθέτης από τη Βουλγαρική Ακαδημία Κινηματογράφου. Συμμετοχή και βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ σε Βουλγαρία, Ρωσία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Γαλλία, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Ελλάδα, Κοσσυφοπέδιο κ.λπ. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (ΔΦΝΠ), διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Για 7η χρονιά αγκαλιάζει την κοινωνία και μεταφέρει τη φλόγα των δημιουργών του, ανοίγοντας έναν διάλογο Ελλήνων και ξένων με στόχο την αναζήτηση ιδεών, εικόνων κι αισθημάτων. Σε όλους τους χώρους δράσεων του ΟPEN NIGHTS λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid, όπως ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass