Η Λάρισα με τη ματιά ενός Γάλλου

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ MICHEL NICOLAS -MASTER CLASS ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2021 11:06

Έκθεση φωτογραφίας του Γάλλου φωτογράφου Michel Nicolas θα εγκαινιαστεί

μεθαύριο Δευτέρα 15 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στην γκαλερί CASK. Στην έκθεση που διοργανώνουν η CASK και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, θα παρουσιαστούν ασπρόμαυρες φωτογραφίες που αιχμαλωτίζουν τις αντιθέσεις μεταξύ φωτός και σκιάς, στη φθινοπωρινή Λάρισα και αποκαλύπτουν μια άποψη της πόλης, όπου η όψη της καθορίζεται από τις ηλιόλουστες μέρες. Ο φωτογράφος επισκέπτεται, περιηγείται και ανακαλύπτει μια πόλη άγνωστη προς αυτόν, καταγράφοντας στις φωτογραφίες του στιγμιότυπα στα οποία η Λάρισα εμφανίζεται ως κάτι περισσότερο από τα μνημεία της. Η έκθεση πραγματοποιείται, μετά από πρόσκληση της γκαλερί CASK στον καλλιτέχνη, ο οποίος πέρασε δύο εβδομάδες στην πόλη της Λάρισας, στην οποία παρήγαγε όλα τα έργα. Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και τη συνεργασία του Θεσσαλικού Θεάτρου. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί master class από τον καλλιτέχνη, στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, σήμερα Σάββατο, στις 4 μ.μ. και θα έχει διάρκεια δύο ώρες. Θα απευθύνεται σε επαγγελματίες της φωτογραφίας, του θεάτρου και εικαστικούς καλλιτέχνες. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι δεκαπέντε άτομα.
Ο Michel Nicolas είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος που μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Στρασβούργου και Βερολίνου. Εργάζεται για περίπου 30 χρόνια ως φωτιστής στον χώρο του θεάματος και του θεάτρου και έχει σχεδιάσει τον φωτισμό για πολλές παραστάσεις σύγχρονου θεάτρου και χορού, καθώς επίσης εργάζεται ως διευθυντής φωτογραφίας για οπτικοακουστικές παραγωγές. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2021. Οι επισκέπτες στον χώρο της γκαλερί και οι συμμετέχοντες στο master class, πρέπει να ακολουθούν τα ισχύοντα μέτρα που αφορούν τους επισκέπτες εμπορικών καταστημάτων και τους θεατές πολιτιστικών εκδηλώσεων σε κλειστό χώρο αντίστοιχα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass