Σε κλίμα συγκίνησης η αλλαγή «σκυτάλης» στο ΔΩΛ

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΧΘΕΣ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΛΕΝΟΥΤΣΟ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2022 21:00

Της Νατάσας Πολυγένη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η τελετή

παράδοσης-παραλαβής στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Ο απερχόμενος διευθυντής επί 16 έτη στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, Απόστολος Αλεξίου, παρέδωσε τη «σκυτάλη», καθώς συνταξιοδοτείται, στον Χρήστο Λενούτσο, έναν άνθρωπο που διαγράφει λαμπρή πορεία στον χώρο της μουσικής και είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής του πολύ επιτυχημένου Φεστιβάλ του ΔΩΛ «Μουσικότροπο».
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, συγκινημένος, ευχαρίστησε τον κ. Αλεξίου για την καθοριστική του συμβολή στην ανοδική πορεία του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας, που, όπως είπε, είναι το μεγαλύτερο Ωδείο στη χώρα όχι μονάχα λόγω του μεγάλου μαθητικού δυναμικού του, αλλά και του σπουδαίου εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού του έργου. «Αποχωρεί μετά από 41 χρόνια από το ΔΩΛ ένας διευθυντής που είχε και έχει μια δυναμική πολύ μεγάλη. Μεγάλη μου χαρά και τιμή που συνεργάστηκα με τον κ. Αλεξίου. Δεν ήταν πάντα εύκολο, υπήρξαν και δύσκολες στιγμές, αλλά τα καταφέραμε και σταθήκαμε όρθιοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σάπκας τόνισε πως η μεγάλη πορεία του ΔΩΛ οφείλεται στους διευθυντές του, θύμισε ότι ήταν πρόεδρος του Ωδείου και επί Γιάννη Τσανακά και επί Τώνη Σακελλάριου, εξήρε τη συνεργασία με τον κ. Αλεξίου, είπε πως ενώ είναι χαμηλών τόνων, επί των ημερών του έγιναν πολλά, τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον καλλιτεχνικό τομέα, ενώ μίλησε και για τον κ. Λενούτσο, που ξεκίνησε ως μαθητής του Ωδείου και σήμερα είναι καταξιωμένος καθηγητής με μεγάλες επιτυχίες, όπως και σολίστας πιάνου, ενώ με τη δημιουργικότητα και την εξωστρέφεια που τον διακρίνει, όλα δείχνουν πως το Ωδείο μας θα πάει ακόμα ψηλότερα. «Το βιογραφικό τού κ. Λενούτσου είναι γνωστό ανά το πανελλήνιο. Είναι τιμή και χαρά μας που έχουμε ένα τέτοιον δάσκαλο και καλλιτέχνη να διαδέχεται τον κ. Αλεξίου» πρόσθεσε. Συγκινημένος ο κ. Απόστολος Αλεξίου ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και όλο το προσωπικό του ΔΩΛ για τη στήριξη και την προσφορά τους και ευχήθηκε στον Χρήστο Λενούτσο, που, όπως είπε, έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις, να συνεχίσει κοιτώντας πάντα προς μια ψηλότερη κορυφή. «Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο ΔΩΛ από τον Σεπτέμβριο του 1981 μέχρι σήμερα, αρχικά ως πιανίστας-συνοδός και λίγο μετά ως καθηγητής, είχα την ευκαιρία να ζήσω την εξέλιξη του Ωδείου και με την ιδιότητα του μέλους της διοίκησης από το 1987 είτε ως πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών, είτε ως εκπρόσωπος εργαζομένων είτε ως αναπληρωτής διευθυντής και κατά τα τελευταία 16 χρόνια ως διευθυντής.
Η πορεία του Ωδείου μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια εκτόξευση, μια ασταμάτητη ανοδική πορεία σε προσφορά εκπαίδευσης, καλλιτεχνικού έργου και παροχής βήματος για καλλιτέχνες και όχι μόνο, ώστε να παρουσιάσουν το έργο και τις ιδέες τους στο κοινό της πόλης. Οι απόφοιτοί μας έδρασαν καλλιτεχνικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στελέχωσαν Ωδεία και σχολεία σε όλη τη χώρα, κατέλαβαν θέσεις διδασκόντων σε Πανεπιστήμια. Οι ευτυχείς συγκυρίες τους να βρίσκονται οι κατάλληλοι άνθρωποι σε κάποιο μέρος τη σωστή στιγμή οδήγησαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Από τη μεριά του προσωπικού οι ιδέες, τα οράματα, οι προτάσεις, από τις διοικήσεις η υποστήριξη, από το κοινό η αναγνώριση, το αγκάλιασμα του έργου μας. Όντας διευθυντής από το 2006, συνεργάστηκα άριστα με τους προέδρους Χρήστο Οικονόμου, Κώστα Γιαννούλα, Νίκο Καλτσά και Πάνο Σάπκα. Ο τελευταίος, έχοντας και την πιο μακροχρόνια παρουσία στα πολιτιστικά, είναι αυτός στον οποίο ο πολιτισμός στον Δήμο Λαρισαίων βρήκε τον άνθρωπό του.
Σήμερα βρισκόμαστε στη θέση να είμαστε το μεγαλύτερο Δημοτικό Ωδείο της Ελλάδος, όμως, το μέγεθος και οι αριθμοί δεν είναι το πιο σημαντικό.
Η επάνδρωση με ανανεωμένο, άξιο και καλά εκπαιδευμένο, σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα, προσωπικό, οι υλικοτεχνικές υποδομές, που ανανεώνονται και συντηρούνται τακτικά, το ανήσυχο δημιουργικό πνεύμα και η στήριξη από κοινό και αρχές είναι μεγάλη κληρονομιά, παρακαταθήκη για τον νέο διευθυντή.
Ευχαριστώ και συγχαίρω τους συνεργάτες μου στο ΔΩΛ όλων των εδικοτήτων και βαθμίδων, καθηγητές, μαέστρους ορχηστρών και χορωδιών, διοικητικό προσωπικό, παίκτες της φιλαρμονικής, τεχνικούς, καθαρίστριες και θυρωρούς για την άριστη συνεργασία μας, για το μεράκι και την προσφορά τους που δόθηκε με αγάπη και ως επί το πλείστον πέρα από τυπικές υποχρεώσεις.
Ο από παλιά συνεργάτης και φίλος Χρήστος Λενούτσος που με διαδέχεται, έχει τις καλύτερες προυποθέσεις: Προσωπικότητα, λαμπρές πιανιστικές σπουδές, δυνατή καλλιτεχνική παρουσία σαν σολίστας, πολύχρονη παραγωγική εμπειρία διδασκαλίας στο ΔΩΛ και στο ΠΑΜΑΚ, εντυπωσιακή παρουσία ως διοργανωτής των Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» και «Outhear».
Είμαι σίγουρος ότι υπό τη διεύθυνσή του με τη στήριξη προσωπικού, διοίκησης και κοινού, το αγαπημένο μας Ωδείο θα συνεχίσει την προσφορά του κοιτώντας πάντα προς μια ψηλότερη κορυφή».
Ο νέος διευθυντής κ. Χρήστος Λενούτσος ευχαρίστησε αμφότερους για την εμπιστοσύνη και υποσχέθηκε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με στόχο το ΔΩΛ να συνεχίσει να είναι ένα ίδρυμα πρότυπο στην εκπαιδευτική και καλλιτεχνική προσφορά.
Οι καθηγητές του ΔΩΛ και το προσωπικό συγκινημένοι παρακολούθησαν την τελετή παράδοσης παραλαβής και αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια και σφιχτές αγκαλιές τον κ. Αλεξίου καλωσορίζοντας τον κ. Λενούτσο με θερμό χειροκρότημα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass