«Αναψε πράσινο»...

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΤΖΟΛΙΚΑ « Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΝΕ ΕΚΔΡΟΜΗ», ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2022 12:40

Το «ταξίδι» του ξεκίνησε και επίσημα χθες το παιδικό βιβλίο της αστυνομικού Δέσποινας Γκουτζολίκα, με τίτλο «Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης πάνε εκδρομή», από τη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας. Μια πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, που εστιάζει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Η συγγραφέας του βιβλίου δεν έκρυψε την ικανοποίηση, αλλά και τη συγκίνησή της για την έκδοση του βιβλίου που απευθύνεται στους μικρούς αναγνώστες και σε δήλωσή της ανέφερε ότι πρόκειται για ένα παραμύθι για την οδική ασφάλεια που χαρίζει στα παιδιά κανόνες με όμορφο τρόπο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη στήριξη του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας και ιδιαίτερα του διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, αστυνομικού υποδιευθυντή Βασίλειου Βλαχογιάννη.
Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, Αστέριος Μαντζιώκας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, συνεχάρη τη συγγραφέα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένα ακόμα εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία. «Ευρηματικός ο τίτλος του βιβλίου και η στόχευση ξεκάθαρη. Η μετάδοση ενός μηνύματος ευαισθητοποίησης και επαγρύπνησης γύρω από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με απλό και κατανοητό τρόπο».
Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. που τόνισε την αξία της Κυκλοφοριακής Αγωγής από την προσχολική ηλικία και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος μίλησε για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και για τα προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής που εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία στους Παιδικούς Σταθμούς.
Για το βιβλίο, αλλά και τη σημασία της Κυκλοφοριακής Αγωγής στην εκπαίδευση μίλησαν ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, αστυνομικός υποδιευθυντής Βασίλειος Βλαχογιάννης, η αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα και η ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, αστυνόμος Α’ Μαρία Γιαννακού. Το μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκου, το οποίο διάβασε η αστυνόμος Ζήγρα Βάγια, του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, διάβασε ο αστυνόμος Πέτρος Παπαδημητρίου, ενώ προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο χαιρετιστήριο μήνυμα της υφυπουργού Παιδείας, κ. Ζέττας Μακρή. Επίσης, χαιρετιστήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν οι βουλευτές Μάξ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας, Στ. Μπίζιου και Ευαγγ. Λιακούλη.
«Η Πολιτεία έχει στη διάθεσή της τα μέσα, προκειμένου να ενισχύσει την οδική εκπαίδευση και να διασφαλίσει αποτελεσματικά τη διασύνδεση των δημόσιων πολιτικών που συνθέτουν το πεδίο της οδικής ασφάλειας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και τον κόσμο. Όπως έχουμε επισημάνει μέσω της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, παιδεία, νομοθεσία, αστυνομία, υποδομές και υγεία καθίστανται βασικοί άξονες για την ανάπτυξη σύγχρονης διακυβέρνησης οδικής ασφάλειας, η οποία θα διασφαλίζει την παραγωγή και υλοποίηση πολιτικών και δράσεων από την κορυφή της εκτελεστικής λειτουργίας έως τα επίπεδα της αυτοδιοίκησης». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.
Ο Χρήστος Κέλλας αναφέρθηκε, επίσης, στις προτάσεις της Επιτροπής Οδικής ασφάλειας για την ενίσχυση της οδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, σημειώνοντας τα εξής: «Πέραν της συμπερίληψης μαθήματος οδικής ασφάλειας στο ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών, απαραίτητη είναι και η βιωματική διδασκαλία του στις μικρές ηλικίες, μέσω τακτικών επισκέψεων σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, εξοικείωσης σε προσομοιωτές οδήγησης, σεμιναρίων της τροχαίας στα σχολεία, ακόμη και με τη δημιουργία χώρων κυκλοφοριακής αγωγής εντός του σχολικού περιβάλλοντος».
Ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ τόνισε ότι σκοπός των πολιτικών ασφάλειας πρέπει να είναι η εξάλειψη των θανατηφόρων τροχαίων και κλείνοντας ευχαρίστησε την Αστυνομία για την προσφορά της στην κοινωνία. Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Η εκδήλωση έκλεισε με την ορχήστρα «Big Band» του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, ενώ στα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους που παρακολούθησαν την εκδήλωση, προσφέρθηκε το βιβλίο.

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass