Η ζωή της Αννας Φρανκ και ο διωγμός των Εβραίων

ΕΚΘΕΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΕ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2023 11:10

Στον χώρο του φουαγέ της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα από σήμερα Τετάρτη έως την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου παρουσιάζεται σε συνεργασία με το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας η έκθεση με τίτλο «Αφήστε με να είμαι ο εαυτός μου», με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
Η έκθεση στοχεύει να καλέσει τους επισκέπτες να προβληματιστούν σχετικά με τη διαφορετικότητα, την ταυτότητα, την προκατάληψη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία.
Το πρώτο μέρος της έκθεσης συνδέει την ιστορία της ζωής της Άννας Φρανκ με το σήμερα. Η μοίρα εκατομμυρίων θυμάτων του διωγμού των Εβραίων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο προκαλεί και σήμερα προβληματισμό και ανησυχία.
Με φωτογραφικό υλικό και κείμενα δίνεται η εικόνα της ζωής της, από τη γέννησή της το 1925 στη Φρανκφούρτη, έως τον θάνατό της στο Μπέργκεν–Μπέλσεν, το 1945. Οι πίνακες της έκθεσης παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την έκδοση του ημερολογίου της και την εποχή που έζησε.
Το δεύτερο μέρος της έκθεσης «Αφήστε με να είμαι ο εαυτός μου» μας συνδέει με το παρόν και αποτελείται από ιστορίες νέων ανθρώπων. Θίγει θέματα, όπως η ταυτότητα, η εικόνα του εαυτού μας και πώς μας βλέπουν οι άλλοι.
Διαπραγματεύεται τη διαφορετικότητα, τις διακρίσεις και τελικά τη στάση των ανθρώπων απέναντι στο διαφορετικό. Οι μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου και του 3ου Γυμνασίου Λάρισας απευθύνονται και καλούν τους συμμαθητές τους να πληροφορηθούν για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
Πρόγραμμα επισκέψεων:
-Σήμερα Τετάρτη έως Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και ώρες από 9 π.μ. – 2 μ.μ.
-Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 4-8 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.
Η ξενάγηση θα πραγματοποιείται από 12 μαθητές, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί online για αυτό τον σκοπό, από τo μουσείο «Anne Frank» του Άμστερνταμ. Η έκθεση – δράση υποστηρίχτηκε από τις εκπαιδευτικούς, Ζησοπούλου Βαρβάρα, Θεοδωροπούλου Ιωάννα, Κολοκοτρώνη Ευθαλία, Γιαννιώτη Ευτυχία, Κόγια Αποστολία και Χατζηπαναγιώτου Μαρία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass