Συναυλία με το Billy Prim Quartet

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2023 11:50

Απόψε στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το Billy Prim Quartet με τους Ούγγρους μουσικούς, καθηγητές και μέντορες του Billy Prim από το πασίγνωστο και δημοφιλές Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας «List Ferenc Academy», θα παρουσιάσει τον δεύτερο προσωπικό δίσκο του με τίτλο «IVORA», ο οποίος κυκλοφορεί από την Iridamusiclabel.


Το «IVORA» μπορεί να θεωρηθεί η συνέχεια του «Thalassa», όσον αφορά τις αφορμές που οδήγησαν στη δημιουργία του. Εσωτερική αναζήτηση, θαυμασμός και σεβασμός για τα στοιχεία της φύσης, νοσταλγία και φόρος τιμής στα πάτρια και την παράδοση. Μουσικά, όμως, οι συνθέσεις του Billy Prim ανοίγονται πλέον σε νέους δρόμους, καθώς η παρουσία του σαξοφωνίστα – δυναμίτη Daniel Mester και οι φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί της εκπληκτικής Veronica Harcsa (μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες στην Ευρώπη) δίνουν στο άλμπουμ έναν χαρακτήρα περισσότερο αυτοσχεδιαστικό από το προηγούμενο, ενώ σίγουρα η παράδοση «κρύβεται» με πολύ ιδιαίτερο τρόπο δίνοντας έναν globaljazz τόνο στο άλμπουμ. Δημιουργημένο μέσα στην περίοδο του εγκλεισμού και συνοδευόμενο από ένα μικρό, αλλά εξαιρετικά καλαίσθητο βιβλίο κόμικ που συνδημιούργησε με τον Στέλιο Πλιάτσικα και τον Θάνο Κυρατζή, ο Βασίλης βλέπει στα μάτια του «Ivora» τον ουρανό. Τα οκτώ κομμάτια του άλμπουμ είναι η αντανάκλαση και εξερεύνηση του εσωτερικού κόσμου στο σύνολό του.
Billy Prim - Drums
Ο Βασίλης Πριμηκύρης, αλλιώς Billy Prim, είναι ένας μουσικός, συνθέτης, ντράμερ από τη Λάρισα που ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι στην ηλικία των 16 ετών εμπνευσμένος από τον μεγαλύτερό του αδερφό. Πλέον, είναι ένας δημοφιλής και ενεργός μουσικός της τζαζ στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, παίζοντας σε μεγάλα φεστιβάλ με κάποιους από τους σημαντικότερους μουσικούς της χώρας μας και του εξωτερικού.
Attila Blaho - Piano
Ο Attila Blaho είναι Ούγγρος μουσικός, πιανίστας, καθηγητής της τζαζ μουσικής με έδρα, τα τελευταία χρόνια, στο Szeged, Ουγγαρία. O Attila έχει κυριολεκτικά συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της τζαζ μουσικής στον κόσμο, έχει δώσει συναυλίες με την Harcsa Veronika (μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες παγκοσμίως) σε Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία, Αμερική και σε όλη την Ευρώπη.
Daniel Mester - Saxophone / Clarinet
O Daniel Mester είναι ένας πολυβραβευμένος μουσικός, σαξοφωνίστας, αλλά και συνθέτης της τζαζ και όχι μόνο. Αυτήν τη στιγμή, με έδρα τη Βουδαπέστη, είναι από τους σημαντικότερους μουσικούς της χώρας, συνθέτοντας και παίζοντας με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και μουσικά σχήματα στην Ευρώπη.
Adam Bogothy - DoubleBass
Ο Adam Bogothy είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και ενεργούς κοντραμπασίστες μουσικούς στην Ουγγαρία. Παίζοντας για πολλά χρόνια με τη Modern Art Orchestra, συνολικά ως session μουσικός έχει παίξει στα πιο γνωστά μέρη στην Ευρώπη, με πασίγνωστα ονόματα μουσικών της κλασικής και τζαζ μουσικής και έχει ηχογραφήσει περισσότερους από πενήντα δίσκους τα τελευταία πέντε χρόνια.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410-531.960. Προπώληση στο Δ.Ω.Λ. καθημερινά από 10:00 έως 13:00 και την Connectiva (Βενιζέλου 133).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass