«Λεξάντρα ή Το Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον» του Π. Λάλου

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΑΝΙΩΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2024 11:21

Η ιστορία της Σαλονικιάς γιαγιάς Λεξάντρας (ή Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον) πλεγμένη με ιστορικές εικόνες-στιγμές της πόλης «φτωχομάνας - νύμφης του Θερμαϊκού» που ενσωματώνει αιώνες τώρα μέτοικους από πολλές περιοχές και πολλές εθνικότητες, γραμμένη με ευαισθησία- διεισδυτικότητα ως θεατρικός μονόλογος από τον Παύλο Λάλο, μετά τη Θέρμη Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται και στη Λάρισα, στις 10 Φλεβάρη, ώρα 7 μ.μ. στον χώρο του Συλλόγου Κρανιωτών «Η ΞΗΡΟΚΡΑΝΙΑ» (Καραθάνου 33).

Το έργο χωρίς να είναι κωμωδία βγάζει γέλιο αλλά και δάκρυ, όπως γίνεται στην ίδια τη ζωή. Σκηνοθεσία του επίσης Κρανιώτη ηθοποιού Θεόφιλου Λάλου (Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δήμο Θέρμης) με την Ομάδα Θεάτρου «Όραμα», Θέρμης, τη Σμαρώ Τσιφουτίδου στον ρόλο της Λεξάντρας, τον Αγαθοκλή Γαρδίκη στον ρόλο του φοιτητή, τραγουδούν στην παράσταση οι: Μαρία Θεοδοσίδου και Άννα Παπαγιαννάκη. Στην έναρξη ζωντανά στο τραγούδι (στίχοι-μουσική Π. Λάλος) της Λεξάντρας ο Θανάσης Ζιώζιας (βιολί) και Π. Λάλος τραγούδι. Θα τιμηθούν τα 40 χρόνια της θεατρικής πορείας (και παρουσίας στον κινηματογράφο) του Θεόφιλου Λάλου. Η επιλογή του χώρου του Συλλόγου Κρανιωτών έγινε για να τιμηθεί ένας από τους πιο δραστήριους εθνοτοπικούς πολιτιστικούς φορείς στη Λάρισα με: Χορωδία-Θεατρικό Τμήμα- Χορευτικά-Εκδόσεις βιβλίων και ετήσιου περιοδικού «Ξηροκρανιώτικα»- Βιβλιοπαρουσιάσεις-Τριήμερο κάθε Δεκέμβρη-Ημερίδες Ιστορικές-Ντοκιμαντέρ σε DVD για τη μάχη Οκτ. 1943 κατά Γερμανών στα Πηγάδια Κρανιάς-εκδρομές-συνδιοργάνωση Ετήσιου Ανταμώματος Κρανιωτών, ανάδειξη τοπίων της γενέτειρας Κρανιάς και άλλα).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass