Γνωριμία με τη βιόλα

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΩΛ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2024 11:31

Στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου «Οργανογνωσία για μικρούς και μεγάλους», σήμερα Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΛ, θα παρουσιαστεί ένα εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό project γνωριμίας με τη βιόλα. Στην παρουσίαση-συναυλία συμμετέχουν οι σπουδαστές της κ. Γιώτας Στεφανοπούλου, καθηγήτριας της τάξης βιόλας του ΔΩΛ, οι οποίοι θα συμπράξουν επί σκηνής με σπουδαστές της τάξης βιόλας της καθηγήτριας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και μόνιμου μέλους της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης κα Αλεξάνδρα Βόλτση. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να μας φέρουν σε γνωριμία και επαφή με μουσικά έργα που αναδεικνύουν τον ήχο της βιόλας.

Η βιόλα είναι ένα υποτιμημένο μουσικό όργανο στον κόσμο της μουσικής. Ο εκφραστικός ήχος του, η ευέλικτη φύση του και ο αναπόσπαστος ρόλος του σε διάφορα μουσικά περιβάλλοντα το καθιστούν ένα αξιόλογο όργανο. Η πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης έχει ως στόχο να μας φέρει πιο κοντά στον ήχο αυτού του οργάνου, να το γνωρίσουμε καλύτερα, αλλά και να ενισχυθεί το ενδιαφέρον για σπουδές στην τάξη βιόλας.
Οι σπουδαστές της κ. Γ. Στεφανοπούλου που παίρνουν μέρος είναι οι Κωνσταντίνος Κοτρώτσιος και Λάλα Ιωάννα, ενώ οι σπουδαστές της τάξης της κ. Α. Βόλτση είναι οι Οδυσσέας Κλάδας, Μανώλης Καραμανώλης, Ελισσάβετ Τσικαντέρη και Μαργαρίτα Πετρίδου.
Στο πιάνο συνοδεύει η κ. Ιωάννα Σιοπούδη.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η κ. Ευδοξία Αποστολίδου.
Ο θεματικός κύκλος «Οργανογνωσία για μικρούς και μεγάλους» ξεκίνησε το 2018 και την επιμέλειά του, καθώς και την επιμέλεια αυτού του προγράμματος έχει η καθηγήτρια του ΔΩΛ κ. Τσαγιάννη Ολυμπία. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass