«Ο κύκλος της ζωής» στο Διαχρονικό Μουσείο

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2024 11:41

Αύριο Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 11.30 π.μ. ο Σύλλογος Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας διοργανώνει σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας εκδήλωση για την κοπή της πίτας για τη νέα χρονιά. Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Διαχρονικό Μουσείο, θα συμμετάσχει ομάδα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας (Α1 τμήμα Λυκείου) που θα παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο «Ο κύκλος της ζωής». Θα ακουστούν τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και από όλες τις φάσεις της ζωής του ανθρώπου (γέννηση, παιδική ηλικία, έρωτας, γάμος, ξενιτιά, θάνατος και αναγέννηση).

Η παράσταση είναι μέρος του καλλιτεχνικού αποτελέσματος του ομώνυμου εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας από τα παιδιά, που δούλεψαν με μεράκι, έμπνευση και εργατικότητα στον ελεύθερο χρόνο τους, με υπεύθυνες τις καθηγήτριες μουσικής Βασιλική Κοσμάνου, Ελένη Κουτή και Αφροδίτη Γκούτζιου. Τα τραγούδια για την εκμάθηση των οποίων χρησιμοποιήθηκε η παλιά τεχνική της ακρόασης και της μίμησης, μέσα από την οποία παραδόθηκαν από γενιά σε γενιά, παρουσιάστηκαν στο παρελθόν στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στα Μουσικά Σχολεία Λάρισας και Σερρών καθώς και στο Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής στην Ελάτεια Δήμου Τεμπών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει προβολή διαφανειών από προηγούμενες δραστηριότητες - εκδηλώσεις του Διαχρονικού Μουσείου και του Συλλόγου, ενώ στους παρευρισκόμενους θα διανεμηθεί επιτραπέζιο Ημερολόγιο 2024, με φωτογραφίες αντικείμενων από τη Συλλογή του Μουσείου, το οποίο εξέδωσε ο Σύλλογος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass