«Με μάραναν τα ξένα και τα μακρινά...»

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΒΑΝΤΟΒΛΑΧΩΝ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2024 11:30

«Με μάραναν τα ξένα και τα μακρινά...»: Οι πρώτοι στίχοι του γνωστού ηπειρώτικου τραγουδιού αντικατοπτρίζουν πλήρως το περιεχόμενο της μουσικοχορευτικής παράστασης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρβαντοβλάχων Αργυροπουλίου την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:00 στο δημοτικό θέατρο Μαξίμ Τυρνάβου.

Το πανόραμα των δημοτικών μας τραγουδιών αντανακλά το βασικό ρόλο που διαδραμάτισε η ξενιτιά στην ιστορική πορεία του ελληνικού λαού. Η θεματική παράσταση περιγράφει με λεπτομέρειες το ταξίδι του Αργυροπουλίτη μετανάστη - ξενιτεμένου και ιχνηλατεί τον αγώνα για την επιβίωση, την παραμονή και τη σταδιοδρομία του στη νέα «πατρίδα». Αναδεικνύει το αίσθημα της νοσταλγίας, του πόνου της απομάκρυνσης και του πόθου της επιστροφής. Σκέψεις και γεγονότα, απόψεις και βιωματικές ιστορίες, πρόσωπα και καταστάσεις σ’ ένα διαρκές χρονικό πηγαινέλα, ένα εκκρεμές ιστοριών με ταλάντωση 120 ετών... Η μετακίνηση των χωριανών σε αλλότριους τόπους ανάγεται στο λυκαυγές του 20ού αιώνα, και εξακολουθεί να υφίσταται στους νεότερους χρόνους. Απώτερος στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνει η νέα γενιά κοινωνός της μεταναστευτικής εμπειρίας των προγόνων της. Στην παράσταση θα συμμετέχει ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης «Δερόπολη» με πολυφωνικό σχήμα αλλά και με τις πανέμορφες γυναικείες φορεσιές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass