Να μάθουμε τις ρίζες μας...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2024 11:15

«...η διατήρηση της παράδοσης, της ιστορικής μνήμης, αλλά και όλα αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν τις ρίζες μας είμαστε υποχρεωμένοι να τα θυμόμαστε, γιατί λαός χωρίς μνήμη είναι και λαός χωρίς μέλλον» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος κατά τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Μαρίας Σιδέρη, με τίτλο:

«Πόντος: Οι Πολλαπλές Ζωές του Μύθου», που έγιναν χθες το απόγευμα στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ένωση Ποντίων και Μικρασιατών Λάρισας «Οι Ακρίτες» και ο Δήμος Λαρισαίων, η ψυχολόγος Άντζυ Μπαλού μίλησε με θέμα «Η ανάγκη του να ανήκεις κάπου», ενώ ο Βασίλης Τσενκελίδης, που είχε και την ιστορική επιμέλεια, αναφέρθηκε στο βιωμένο δράμα των Ποντίων και των Μικρασιατών.
Η ζωγράφος Μαρία Σιδέρη χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ και ευχαριστώ πολύ τον Δήμο Λαρισαίων, αλλά και τον Σύλλογο Ποντίων και Μικρασιατών Λαρίσης. Χαίρομαι που νέοι άνθρωποι και σχολεία θα έρθουν να δουν την πολιτιστική κληρονομιά του Πόντου, γιατί περί αυτού πρόκειται και να μάθουμε τις ρίζες μας». Την εκδήλωση συντόνιζε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων και Μικρασιατών Λάρισας «Οι Ακρίτες» Θεόδωρος Γενετίδης. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ηρακλής Γερογιώκας, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας Σταυρούλα Μπαξεβάνου και ο πατήρ Γεώργιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass