Η επαρχία διψά για καλό θέατρο...

ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΕΛΕΝΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 8.30 ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΤΗΝ «ΤΟΥΡΚΟΜΕΡΙΤΙΣΣΑ» ΜΑΡΙΚΑ ΝΙΝΟΥ -ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΜΕΓΑΛΟ» ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΝΟ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2024 11:21

«Αν εξαιρέσουμε την παράσταση του Κώστα του Τσιάνου που έκανε πάταγο, θα δούμε ότι το θέατρο στην επαρχία χρειάζεται μία ανανέωση. Ισως κι εμείς οι ηθοποιοί θα έπρεπε να αμοληθούμε λίγο στην επαρχία, να δούμε τι γίνεται εκεί γιατί βλέπουμε ότι ο κόσμος διψάει για καλό θέατρο» τονίζει σήμερα στην «Ε» η Ελένη Ουζουνίδου, που σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Κινηματοθέατρο Βικτώρια θα υποδυθεί την «Τουρκομερίτισσα» Μαρίκα Νίνου. Η παράσταση μετά τα συνεχή sold out όπου κι αν παίχτηκε ανεβαίνει σήμερα στη Λάρισα, με την Ελένη Ουζουνίδου στη συνέντευξη να μιλάει για την περσόνα που υποδύεται, το θέατρο στην επαρχία και τον «μεγάλο δάσκαλό της Κώστα Τσιάνο που την έκανε ηθοποιό».

Μαρίκα Νίνου ή Ευαγγελία Αταμιάν ή Τουρκομερίτισσα... Κυρία Ουζουνίδου πόσο δύσκολο ή εύκολο ήταν να υποδυθείτε μια γυναίκα του διαμετρήματος της Μαρίκας Νίνου, θα τη ρωτήσουμε αρχικά για να μας πει ότι «Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο... Πρόκειται για μια σπουδαία προσωπικότητα έζησε μία πολυτάραχη και σύντομη ζωή, αλλά από την άλλη αποφασίσαμε μαζί με τον σκηνοθέτη, τον Δημήτρη Καρατζιά να μην μπούμε στη διαδικασία να μιμηθούμε κάτι, απλώς να καταθέσουμε τη συγκίνηση και τον θαυμασμό μας για αυτή τη γυναίκα και για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη σύντομη ζωή της».
Πρόκειται για μια παράσταση που παίζεται μονίμως σε γεμάτα θέατρα, θα επισημάνουμε, για να μας πει ότι «Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος μάς αγκάλιασε όπου κι αν παίξαμε. Προς το παρόν έχουμε οργώσει τη Βόρεια Ελλάδα, σε πολλές πόλεις αναγκαστήκαμε να κάνουμε δύο παραστάσεις για να ανταποκριθούμε κι εμείς στις απαιτήσεις του κοινού».
Επιστρέφετε στη Λάρισα, αφού θητεύσατε και στο Θεσσαλικό, πώς ήταν η ζωή σας εδώ, θα τη ρωτήσουμε για να μας πει η κ. Ουζουνίδου ότι «Καταρχάς να πω ότι εδώ ”ανδρώθηκα”, έγινα ηθοποιός. Κι αυτό γιατί θήτευσα στο μεγάλο σχολείο του Κώστα Τσιάνου. Με πήρε κοντά του σε πολύ μεγάλους ρόλους. Με πήρε από το χέρι και μου είπε πράγματα που δεν θα μου τα έλεγε κανένας άλλος. Και έτσι όταν ήρθε η ώρα -μετά από δύο χρόνια- μου λέει τώρα φύγε, πήγαινε στην Αθήνα. Με έδιωξε για το καλό μου. Και από τη στιγμή που είχα τέτοια εφόδια από τον Κώστα, κατάφερα και έκανα όλους αυτούς τους μονολόγους που έκανα μετά. Πάντα θυμόμουν ακριβώς αυτό που μου έλεγε ο Κώστας για τον αφηγηματικό λόγο και ήξερα πάρα πολύ καλά πώς να διαχειριστώ το κάθε τι. Είχα κάνει το «μεταπτυχιακό» μου εδώ... Τέλος πάντων το 90% της καριέρας μου την οφείλω σε αυτόν τον άνθρωπο, τον Κώστα Τσιάνο, και το Θεσσαλικό Θέατρο και όλους τους ανθρώπους του θεάτρου που ήρθαν και με αγκάλιασαν και με αγάπησαν και μου έδωσαν χώρο και χρόνο για να μπορέσω να ηρεμήσω, και ήρεμα να δω τη δουλειά και την τέχνη αυτή. Το άλλο το κομμάτι τώρα, της βόλτας και της παρέας, οφείλω να πω πως έζησα απίθανα πράγματα. Εχω κάνει καρδιακούς φίλους, αδελφικούς και τώρα με πετύχατε μετά από επίσκεψη που έκανα σε μία φίλη μου κολλητή... (σ.σ. γέλια).
Είστε αισιόδοξη για το αύριο του θεάτρου, στη Λάρισα για παράδειγμα είχαμε την παράσταση του Κώστα Τσιάνου και του Θεσσαλικού που κατήγαγε θρίαμβο, η ερώτησή μας, για να μας πει ότι «Τα έμαθα ότι είχε ουρές, λίστες αναμονής, ότι έγινε χαμός με την παράσταση και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί ήταν και το όνειρο του Κώστα να την κάνει αυτή την παράταση. Ναι, είμαι αισιόδοξη. Στην Αθήνα συμβαίνουν πολύ ωραία πράγματα. Στην επαρχία δεν ξέρω όμως, έχουν καθίσει λίγο τα πράγματα, αν εξαιρέσεις δηλαδή αυτή την παράσταση του Κώστα Τσιάνου που έκανε πάταγο, δεν ξέρω... Στις άλλες πόλεις βλέπω ότι είναι λίγο μαζεμένα τα πράγματα, δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Ισως οι δήμοι δεν δίνουν τόσα χρήματα, δεν ξέρω πραγματικά. Χρειάζεται μία ανανέωση, ίσως κι εμείς οι ηθοποιοί πρέπει να αμοληθούμε λίγο στην επαρχία, να δούμε τι γίνεται και με την επαρχία γιατί βλέπουμε ότι ο κόσμος διψάει, που σημαίνει ότι δεν βλέπει...».
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass