Αφιέρωμα στη Γυναίκα από το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2024 11:21

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας, διοργανώνει τιμητική εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η δημοσιογράφος-κλασική φιλόλογος κ. Βίκυ Φλέσσα θα αναπτύξει το θέμα «Γυναίκα, η Αρχή του Κόσμου» και θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο. Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος στη γυναίκα, το τμήμα χορού του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια που υμνούν τη γυναίκα. Η γυναίκα κατέχει εξέχουσα θέση στο δημοτικό τραγούδι, το οποίο προβάλλει τους ποικίλους ρόλους της. Της νέας, της μάνας, της συζύγου, της ηρωίδας. Η γυναίκα στα δημοτικά τραγούδια έχει ανέβει «στο υψηλότερο ηθικό βάθρο» της οικογένειας, της κοινωνίας, της πατρίδας και της θρησκείας. Στον κύκλο της ζωής: γέννηση, γάμο, θάνατο, αλλά και στην καθημερινότητα και στην ξενιτιά και στον πόλεμο η μορφή της γυναίκας κυριαρχεί. Σε άλλα τραγούδια παρουσιάζεται αγωνίστρια και πιστή στο ιδανικό της πατρίδας, αποδεικνύοντας πέρα από την αγάπη για την πατρίδα και το ήθος τους. Τα τραγούδια του έρωτα και της αγάπης υμνούν τη φυσική ομορφιά της. Τα δημοτικά μας τραγούδια, η ποίηση του λαού μας, με την απλή και όμορφη γλώσσα, αποτύπωσαν τον θαυμασμό του λαού για τις γυναίκες, αν και σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Ένα δείγμα από αυτά θα παρουσιάσουν οι χορεύτριες του Λυκείου των Ελληνίδων, πατώντας στα χνάρια και στα βήματα του λαού μας στον διάβα του χρόνου, με σεβασμό στις ρίζες μας και στην ταυτότητά μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass