«Στις Φλόγες του Πολέμου και του Ερωτα»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΣ ΒΟΥΖΟΥΛΙΑ-ΠΕΡΓΑΜΑΛΗ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2024 11:26

Το νέο βιβλίο της Ευστρατίας Βουζούλια-Περγάμαλη με τίτλο «Στις Φλόγες του Πολέμου και του Έρωτα» θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Στην εκδήλωση που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, οι εκδόσεις «Μένανδρος» και το βιβλιοπωλείο «Νέα Σκάλα», θα μιλήσουν για το βιβλίο ο φιλόλογος Στέλιος Καραφέριας και ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η αρχιτέκτονας Δέσποινα Παυλίδου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιάννης Λίταινας.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ο Παναγιώτης, ένα παιδί, πεντάρφανο που μεγαλώνει με την επίβλεψη των συγγενών του, βιώνει την επιστράτευση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η γερμανική κατοχή φέρνει μεγάλη αναστάτωση στη ζωή του και, μην αντέχοντας την παρουσία των κατακτητών στον τόπο τους, οργανώνει μια ομάδα εθελοντών και φυγαδεύονται μ’ ένα καΐκι για την Τουρκία. Έπειτα από πολλές περιπέτειες, φτάνει στη Μέση Ανατολή και κατατάσσεται στον ελληνικό στρατό, με την ελπίδα να πολεμήσει για τη λευτεριά της πατρίδας. Γρήγορα εντάσσεται στον νεοσύστατο «Ιερό Λόχο» και μετασταθμεύουν για εκπαίδευση στο Κάιρο. Στις εξόδους του γνωρίζει τον πρώτο αληθινό έρωτα στο πρόσωπο μιας νεαρής Ελληνίδας, της Ρόζας. Σπουδάζει τους ανθρώπους, γνωρίζει από κοντά τον πόλεμο στη Βόρεια Αφρική και θέτει τη ζωή του σε αποστολή... ως την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass