Η «Γυναίκα» της Μαρίας Αράπκουλε

*ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2024 12:05

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Αράπκουλε με τίτλο «Γυναίκα» παρουσιάστηκε χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το ΠΟΚΕΛ - Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, οι «Αλησμόνητες Πατρίδες» - Ιστορική Λαογραφική Ένωση Λάρισας και το βιβλιοπωλείο «Νέα Σκάλα», για το βιβλίο μίλησαν η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Χρύσα Μαστοροδήμου και ο δικηγόρος της Τέχνης Αναστάσιος Φεράκης. Αποσπάσματα διάβασαν οι Ευδοκία Ποιμενίδου, Βαγγέλης Κολώνας, Νίκος Ζαρκογιάννης, Ελένη Ντουρουντάκη και Κλεοπάτρα Αντωνάκη. Την παρουσίαση συντόνιζε η Παναγιώτα Κεφαλιακού.
Το βιβλίο εκτός από λογοτεχνικό, με ποίηση και άρθρα, είναι και εικαστικό, περιέχει 22 πίνακες ζωγραφικής, οι οποίοι εμπνέουν ως μούσες τη Μαρία Αράπκουλε (από αυτούς αντλεί τα θέματα της) και στολίζουν τις σελίδες του. Τα έργα ζωγραφικής είναι από τις ζωγράφους Βασιλική Μάγγα, Ιωάννα Χαλάτση, Σοφία Μεγαλοοικονόμου και Φωτεινή Παππά.
Για το βιβλίο η συγγραφέας κ. Αράπκουλε σημειώνει τα εξής: «Υπάρχουν πολλά που μπορώ να πω ως γυναίκα, τόσα που έχω γράψει σε αυτό το βιβλίο και άλλα τόσα, καθώς η γυναικεία καρδιά είναι πέλαγος αισθήσεων και συναισθημάτων, που μόνο εκείνη μπορεί να καταλάβει! Έγραψα λίγα θέματα βάση των έργων... περίπου. Μερικά είναι βιωματικά και κάποια ενστικτώδες, άλλα είναι όσα το ίδιο μπορούν να πουν κι άλλες γυναικείες καρδιές. Υπάρχουν άπειρα θέματα να πεις και ενδεχομένως πιο πολλά να ψελλίσεις με στίχους, με αποφθέγματα, μαζί με κάποια τόλμη, χωρίς να διστάσεις να λες ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα για την αγάπη, τον πόθο, τον έρωτα και... Κάθε γυναίκα που πιάνει μολύβι μέσα από τις εμπειρίες της ζωής της και τις δυνατότητες της ενδοσκόπησης της που οδηγεί στη γνώση, μπορεί να έχει μια μικρή άποψη και να την καταθέτει πάνω στο χαρτί. Ο τρόπος που μπορεί να γράψει μια γυναίκα για έναν άντρα πάντα θα είναι μοναδικός, διότι διαφορετικά συνδέεται η κάθε επαφή ή αντιλαμβάνεται ή αντιμετωπίζεται η κάθε σχέση μαζί του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass