14η Συνάντηση Χορωδιών στο Συκούριο

Γ. Μανώλης: Ο Δήμος στηρίζει κάθε φορά με συνέπεια πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής

Δημοσίευση: 08 Απρ 2024 12:30

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Συκούριο η 14η Συνάντηση Χορωδιών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Μουσικός Σύλλογος περιοχής Συκουρίου, ενώ συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Τεμπών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στην αρχή απηύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου κ. Λαμπρινή Παπάζογλου, αφού ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές, μεταξύ άλλων τόνισε πως η εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας του Συλλόγου ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της εκλιπούσης συγχορωδού τους, Κωνσταντίνας Γώγου.
Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος συνεχάρη τον Μουσικό Σύλλογο για την τόσο σημαντική μουσική εκδήλωση, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για τον Δήμο Τεμπών.
Τόνισε, επίσης, πως αναγνωρίζοντας τη ζωογόνο δύναμη του Πολιτισμού, ο Δήμος Τεμπών στηρίζει κάθε φορά με συνέπεια πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής.
Οι Μικτές Χορωδίες που έλαβαν μέρος με σειρά εμφάνισης ήταν: η Χορωδία «Αγίου Αθανασίου» Κοζάνης, με μαέστρο την κ. Ρούσα Σοφία, η Χορωδία του Δήμου Σοφάδων με μαέστρο τον κ. Νίκο Γιαννέλο, η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η φωνή των Μακεδόνων» από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης με μαέστρο του κ. Χρόνη Νότα και, τέλος, η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου περιοχής Συκουρίου με μαέστρο τον κ. Παναγιώτη Μπαλανίκα.
Το φιλόμουσο κοινό απόλαυσε ένα πλούσιο ρεπερτόριο με δημιουργίες των: Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου, Σαββόπουλου, Μαρκόπουλου, Χατζηνάσιου, Σουγιούλ, Γιαννίδη και άλλων. Η άρτια οργάνωση, το ποικίλο μουσικό ηχόχρωμα, αλλά και η σκηνική θεατρικότητα ενθουσίασαν τους παρευρισκομένους.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε αναλάβει ο μαέστρος του Μουσικού Συλλόγου Συκουρίου κ. Παναγιώτης Μπαλανίκας, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε τόσο για τη μουσική επεξεργασία των τραγουδιών, όσο και για τη χορωδιακή τους εκτέλεση.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο αιδεσιμότατος πατέρας Γεώργιος Μπουρδούβαλης, ο αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Κρικώνης, η παλαιότερη κοινοτάρχισσα κ. Μαργαρίτα Παπαζαχαρία, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του τόπου, καθώς και πλήθος κόσμου.
Το πρόγραμμα της 14ης Συνάντησης Χορωδιών παρουσίασε η κ. Δέσποινα Πασαπόρτη. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν αναμνηστικές πλακέτες και τοπικά προϊόντα στις φιλοξενούμενες χορωδίες.
Η ζεστή παρουσία του κοινού και το θερμό τους χειροκρότημα δικαίωσαν τις προσπάθειες των τεσσάρων χορωδιών και σίγουρα δημιούργησαν κίνητρα για νέα μουσικά βήματα στο μέλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass