Αφιέρωμα σε Θεσσαλούς λαϊκούς δημιουργούς

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΔΩΛ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2024 12:00

Το Πνευματικό Εργαστήρι Εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, διοργανώνει μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στους Θεσσαλούς λαϊκούς δημιουργούς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Γιάννης Ζαρογιάννης, δρ. Φιλολογίας, πρόεδρος του Πνευματικού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών. Η ορχήστρα του συλλόγου θα παίξει εκλεκτά τραγούδια των εξής Θεσσαλών λαϊκών δημιουργών, στιχουργών και συνθετών: Κ. Βίρβου, Αλ. Γκούβερη, Θ. Δερβενιώτη, Φ. Ζησούλη, Απ. Καλδάρα, Β. Καραπατάκη, Χρ. Κολοκοτρώνη, Γ. Μανισαλή, Αχ. Μαντζίρη, Μπ. Μπακάλη, Βαγγ. Μπαλλή, Λ. Νταράλα, Γ. Σαμολαδά και Β. Τσιτσάνη. Την ορχήστρα αποτελούν οι  Αν. Αγραφιώτη, Κ. Κουτές, Αχ. Μοχλούλης, Π. Νάκος, Δ. Πατσιατζή, Γ. Πατσιώλης, Στ. Σταμελόπουλος και Κ. Χατζής. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν οι κ. Χρύσα Βελλησαρίου και Ελένη Διβάνη, εκπαιδευτικοί. Είσοδος ελεύθερη. Ένα μεγάλο μέρος του λαϊκού τραγουδιού το έχουν δημιουργήσει οι Θεσσαλοί στιχουργοί και συνθέτες. Επί κεφαλής βρίσκεται ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο οποίος αναμόρφωσε το λαϊκό τραγούδι αναμειγνύοντας ανατολίτικα με δυτικά στοιχεία, για να ακολουθήσουν οι Απ. Καλδάρας, Κ. Βίρβος, Χρ. Κολοκοτρώνης, Θ. Δερβενιώτης, Μπ. Μπακάλης και Β. Καραπατάκης, οι οποίοι μαθήτευσαν μαζί του. Αλλά και οι υπόλοιποι έβαλαν το λιθαράκι τους στο λαϊκό τραγούδι. Εξέφρασαν την κοινωνική πραγματικότητα με καθαρό και απλό τρόπο. Σφράγισαν με το έργο τους μια ολόκληρη εποχή. Τραγούδησαν τον έρωτα, τις πίκρες, τους καημούς του κόσμου, την κοινωνική αδικία, τη φτώχεια, τη μετανάστευση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass