Εκθεση ζωγραφικής του Γ. Καρβέλλα

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2024 12:05

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γεωργίου Καρβέλλα, με τίτλο «Ένυδροι τόποι», θα εγκαινιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα.

Θα προλογίσει η πρόεδρος της ΕΛΟΣΥΛ, λογοτέχνης, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, κ. Δήμητρα Μπαρδάνη και θα ακουστούν τραγούδια της θάλασσας από την κ. Ειρήνη Καρβέλλα, διπλωματούχο κλασικού τραγουδιού. Η έκθεση περιλαμβάνει σαράντα πίνακες του εικαστικού με θέματα της θάλασσας και γενικότερα, με πίνακες ελληνικών τοπίων, όπου κυριαρχεί το υγρό στοιχείο. Στα έργα επιδιώκεται το πάντρεμα των υλικών μέσων της ζωγραφικής (χρωμάτων, λαδιών, ακρυλικών, γκέσο, κάμποτ κ.λπ.) με απτά υλικά της φύσης και έχει ως στόχο το δισδιάστατο να γίνεται εξόφθαλμα τρισδιάστατο. Έτσι, η κάθε δημιουργία δεν προκαλεί απλώς το μάτι του θεατή, αλλά τον ωθεί ακόμη και με την αφή στην πιο άμεση επαφή και κοινωνία με το έργο. Το υγρό στοιχείο με την ενέργειά του, ροή, δύναμη, βοή, χρώμα μαγνητίζει και καθηλώνει. Ο Γιώργος Καρβέλλας ζει στη Λάρισα και από το 1990 ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική και την αγιογραφία. Δέχτηκε μαθήματα και εικαστική καλλιέργεια στο Άγιο Όρος δίπλα σε διακεκριμένους Έλληνες αγιογράφους. Η δουλειά του είναι μεστή από τον ακαδημαϊσμό της ελληνικής αγιογραφικής και ζωγραφικής δεοντολογίας, παντρεμένη με την ιδιαιτερότητα του ύφους και του ταλέντου. Πολύτροπος και πολύπλευρος χρωστήρας απαριθμεί στο ενεργητικό του πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Έργα του πλαισιώνουν ιδιωτικές και δημοτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Νορβηγία, Γερμανία, Ιταλία, Αμερική, Αυστραλία και αλλού).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass