Ο καθένας ξεχωριστός και μοναδικός

Η ΘΩΜΑΗ ΣΙΣΚΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ»

Δημοσίευση: 10 Απρ 2024 11:51

«Το βιβλίο μιλάει για τη βοήθεια στον συνάνθρωπο, τις αξίες του αλτρουισμού και της ανιδιοτέλειας και πώς μέσα από τη βοήθεια μας δυναμώνουμε την κοινωνία μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό» τονίζει σήμερα στην «Ε» η Λαρισαία συγγραφέας Θωμαή Σίσκου με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της «Οι φίλοι από απέναντι» που θα γίνει αύριο Πέμπτη και ώρα 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά. Η κ. Σίσκου μιλάει σήμερα για το βιβλίο της, τη μικρή Αννυ που ξαφνικά αλλάζει η ζωή της, τη φαντασία, τους ήρωες που μπορεί να μένουν στο απέναντι μπαλκόνι, αλλά και την αγάπη της να μαθαίνει συνεχώς καινούρια πράγματα.

 

Του Θανάση Αραμπατζή

* Κυρία Σίσκου, μιλήστε μας για το βιβλίο σας;

- «Οι φίλοι από απέναντι» είναι ένα παιδικό βιβλίο και δημιουργήθηκε με αυτοσκοπό την έμπνευση και όχι με σκοπό την έκδοσή του.
Το βιβλίο μιλάει για τη μικρή Άννυ που ξαφνικά μετακομίζει σε άλλη πόλη με την οικογένειά της και έρχεται αντιμέτωπη με τον αποχωρισμό αγαπημένων της ανθρώπων, την αλλαγή συνηθειών και τη μοναξιά. Με όπλο τη ζωηρή της φαντασία κάνει φανταστικούς φίλους τους γείτονές της.
Το βιβλίο μιλάει για τη βοήθεια στον συνάνθρωπο, τις αξίες του αλτρουισμού και της ανιδιοτέλειας και πώς μέσα από τη βοήθειά μας δυναμώνουμε την κοινωνία μας αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

* Ποιοι είναι οι «Φίλοι από απέναντι»; Γιατί επιλέξατε τον τίτλο αυτό;

- Οι φίλοι από απέναντι είναι καθημερινοί άνθρωποι. Είναι οι γείτονές μας που μέσα στο βιβλίο γίνονται ήρωες και μαθαίνουμε την ιστορία της ζωής τους. Ο καθένας ξεχωριστός και μοναδικός αλλά με κάποιο τρόπο όλοι συνδέονται μεταξύ τους.
Ο τίτλος οι φίλοι από απέναντι δείχνει τους φίλους που έχει κάνει η μικρή πρωταγωνίστρια του βιβλίου και ζουν όλοι απέναντι από το μπαλκόνι της.

 

* Σπουδάσατε πληροφορική, κάνατε μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και ασχολείστε με την αργυροχρυσοχοΐα, ενώ γράφετε κιόλας... Πώς συνδυάζονται όλα αυτά;
- Έχω σπουδάσει πληροφορική και είμαι εκπαιδευτικός σε ειδικό σχολείο. Έχω μια μεγάλη σύνδεση με τα παιδιά και για αυτό και αποφάσισα να γίνω εκπαιδευτικός για να είμαι κοντά τους να παίρνω και να δίνω ενέργεια. Παράλληλα είμαι άνθρωπος που αγαπάει την τέχνη και από μικρή ασχολιόμουν και ακολουθούσα κάθε είδους τέχνης. Έτσι ασχολήθηκα με την αργυροχρυσοχοΐα αλλά και με τη συγγραφή. Μου αρέσει να καταπιάνομαι και να μαθαίνω συνεχώς καινούργια πράγματα. Να συνδυάζω την τέχνη με την τεχνολογία και την πρωτοπορία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass