ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ

«Όλη η πόλη μια γιορτή»

Δημοσίευση: 23 Νοε 2014 13:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:29

«Όλη η πόλη μια γιορτή» θα είναι η Λάρισα τις ημέρες των γιορτών. Το πρόγραμμα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, είναι σχεδόν έτοιμο και οι δαπάνες, γύρω στα 14.000 ευρώ, εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει μουσική, χορό, παραστάσεις, δράσεις για παιδιά, τόσο στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης όσο και σε χώρους όπως ο Μύλος του Παππά, το Δημοτικό Ωδείο και το Θέατρο ΟΥΗΛ.

Φιλοσοφία του σχεδιασμού των δράσεων είναι η ενεργοποίηση όλων των πολιτιστικών δομών του Δήμου Λαρισαίων (ΔΩΛ, Δημοτική Πινακοθήκη, Λέσχες Πολιτισμού) και του τοπικού πολιτιστικού δυναμικού, ενώ ελήφθη υπόψη και η δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Αναλυτικότερα: Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 12/12 με το άναμμα των φώτων στην Κεντρική Πλατεία με συναυλία της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας του ΔΩΛ (μαέστρος Δ. Καρβούνης).

Τα μουσικά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου, του Μουσικού Σχολείου (Σύνολο Τζαζ, Συμφωνικής Ορχήστρας, Κρουστών, Μουσικής Κινηματογράφου) αλλά και ιδιωτικών ωδείων της πόλης (Ωδείο Παπουλάκου - 17/12 Χρήστος Γκόρτσος, 22/12 -21/12 Σύγχρονο Ωδείο - Παραδοσιακή Ορχήστρα και Σύνολο Πνευστών, σε συνεργασία με Εμπορικό Σύλλογο) θα βγουν στους δρόμους προσδίδοντας εορταστική ατμόσφαιρα στο εμπορικό κέντρο. Παράλληλα, τα μουσικά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου θα δώσουν συναυλίες στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΛ (18/12 Μαθητικές Ορχήστρες, 21/12 Μικτή και Παιδική Χορωδία). Σε συνεργασία με τις Λέσχες Πολιτισμού και το Εργαστήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης -αφού ξεκινήσουν τη λειτουργία τους- θα πραγματοποιηθούν χριστουγεννιάτικες δράσεις.Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ -αφού ξεκινήσει τη λειτουργία του- θα παρουσιάσει παιδικό πρόγραμμα στο χώρο του Μύλου

Τα δημιουργικά εργαστήρια και τα πολιτιστικά κέντρα της πόλης ετοίμασαν δράσεις για παιδιά, που περιλαμβάνουν παραστάσεις, αφηγήσεις και χριστουγεννιάτικες κατασκευές (13/12 Πράματα και Θάματα, 14/12 ΝΗΜΑ, 19 και 20/12 Έκφραση, 20 και 27/12 Δημιουργική Πόρτα, 21/12 Χόριππος, 23/12 Νουτοπία, 24/13 Μαρία Ντάβα). Οι σχολές χορού της πόλης θα παρουσιάσουν χορευτικό πρόγραμμα στην Κεντρική Πλατεία στις 21/12. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Κεντρική Πλατεία θα δοθεί συναυλία από τρία τοπικά μουσικά σχήματα (Ταμβακάς-Μακρυγιάννης-Καβαλιεράτος, Λαϊκή Ορχήστρα-Τσαπλές, Παραδοσιακή Ορχήστρα- Κωστούλης). Θα γίνει ρίψη πυροτεχνημάτων και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στο πρόγραμμα ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass