Χριστούγεννα στην Ελασσόνα με την Ακαδημία Χορών

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2014 12:54 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:28

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Πολυποίκιλες, γεμάτες ηχοχρώματα και με έντονο συναίσθημα είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει για την εορταστική περίοδο η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας. Εκδηλώσεις που θα θυμίσουν στους νεότερους το νόημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά και θα επαναφέρουν στις μνήμες των παλαιοτέρων στιγμές αγαλλίασης, ξεγνοιασιάς, χαράς, αλλά και παιδικές παραμυθένιες σκέψεις, γεμάτες νοσταλγία, ανεμελιά, παιχνιδίσματα.

Για όλους δε τους καλούς φίλους και λάτρεις της παράδοσης η Ακαδημία Χορών ετοιμάζει μία όμορφη και φιλική βραδιά με χορούς από όλη της Ελληνική Επικράτεια. Ζωναράδικος και Πεντοζάλης, Τσάμικος και Λυτός και άλλοι πολλοί χοροί θα εναλλάσσονται ο ένας τον άλλο, με τη συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας έμπειρων μουσικών. Και επειδή ο χορός θέλει και το χώρο του οι άνθρωποι του συλλόγου φρόντισαν να υπάρχει μεγάλος, ικανός να τους χωρέσει όλους. Οι εκδηλώσεις:

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ- «Μου το ΄πε ένα καλικαντζαράκι», στις 6 το απόγευμα, στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη»(Πνευματικό Κέντρο) της Ελασσόνας. Ένα Χριστουγεννιάτικο μολόγημα, μία νοσταλγική θύμηση με κάλαντα και χορούς του τόπου μας.Γενική είσοδος: 3 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης και του Εδικού Γυμνασίου Ελασσόνας.- «Όλοι οι καλοί οι φίλοι», στις 9.30 το βράδυ, στην αίθουσα δεξιώσεων «Φαντασία» της Ελασσόνας.

Μια διαφορετική σκέψη για φιλική βραδιά, θα υλοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 26ης Δεκεμβρίου στην αίθουσα δεξιώσεων «Φαντασία». Συμμετέχουν οι μουσικοί: Σαμόλαδος Αθανάσιος: κλαρίνο / Σαρακατσάνος Μάριος: λαούτο, φωνή / Σαμόλαδος Ιωάννης: κρουστά / Σαμόλαδος Γεώργιος: τρομπέτα / Μαντέλας Μιχαήλ: τρομπέτα, τρομπόνι / Μούτσελος Νικόλαος: γκάιντα, καβάλ. Η τιμή εισόδου με φαγητό είναι 12 ευρώ και για κρατήσεις στα τηλέφ. 24930 25132 - 6974 304048, 6946 814882».

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: «Γιορτινά τραγούδια απ΄ όλο τον κόσμο», στις 7 το βράδυ, στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη». Πρόκειται για ένα ευέλικτο μουσικό σχήμα που συστάθηκε το 2010 και το οποίο αποτελείται από ταλαντούχους μουσικούς με επιτυχημένη πορεία στον χώρο.

Αυτοί είναι: Κωνσταντίνος Μάτης, απόφοιτος του μουσικού πανεπιστημίου του Μονάχου, καθηγητής πιάνου, ανωτέρων θεωρητικών και μαέστρος χορωδιών / Μαρία Ρουκά, ανερχόμενη σοπράνο με επιτυχημένες συμμετοχές σε διάφορες παραστάσεις όπερας και μιούζικαλ, καθηγήτρια μονωδίας και μοντέρνου τραγουδιού / Αστέριος Τσέτσιλας, τενόρος με διακεκριμένες συνεργασίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και συμμετοχές με σημαντικούς ρόλους σε όπερες και μιούζικαλ, καθηγητής μονωδίας και φωνητικής / Χρήστος Καλαμπούκας καθηγητής κιθάρας σε ωδεία και μουσικές σχολές τις Θεσσαλίας. Συμμετέχει η 75μελής παιδική - νεανική χορωδία Ελασσόνας. Είσοδος ελεύθερη. Τη συναυλία διοργανώνει η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass