ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Στους εορτασμούς της Μόσχας το Λύκειο Ελληνίδων

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2015 8:06

Το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 868 χρόνων από την ίδρυση της πόλης της Μόσχας από τον πρίγκιπα Yuri Dolgoruki. Μετά από προετοιμασία ενός χρόνου το υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας φέτος τίμησε το γεγονός αυτό, γιορτάζοντάς το με ιδιαίτερη λαμπρότητα μέσα από πλήθος πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας έδωσε μια ανεπανάληπτη παράσταση παρουσία πολλών επίτιμων προσώπων, πολλών υπουργών και άλλων αξιωματούχων του ρωσικού κράτους. Στη Μόσχα παρακολούθησαν την παράσταση έξι υπουργοί της κυβέρνησης, ενώ από ελληνικής πλευράς την εκπροσώπηση ανέλαβε ο μορφωτικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Δημήτρης Γιαλαμάς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι «η υπουργός Πολιτισμού και άλλα αρμόδια στελέχη συνεχάρησαν τον Δημήτρη Τσιπλακούλη, υπεύθυνο της αποστολής εκφράζοντας τον θαυμασμό τους για το Λύκειο και αναγνωρίζοντας ότι η επιλογή τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τους δικαίωσε απόλυτα. Εξήραν το Λύκειο των Ελληνίδων για την ποιότητα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει την παράδοση της χώρας του και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις φορεσιές και τα κοσμήματα που τις κοσμούν». Παράλληλα το Λύκειο των Ελληνίδων κλήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού να συμμετέχει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Αγία Πετρούπολη.

Το Λύκειο των Ελληνίδων μετά τις γιορτές της Μόσχας αναχώρησε για το Βλαντιμίρ την παλαιότερη πόλη της Ρωσίας και πρώτη πρωτεύουσά της κατά τον Μεσαίωνα. Εκεί έδωσε άλλη μια παράσταση και οι πολίτες του Βλαντιμίρ υποδέχθηκαν την Ελλάδα με μεγάλο ενθουσιασμό. Στη συνέχεια, η αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων ταξιδεύει για το Μούρομ, άλλη μεγάλη πόλη της Ρωσίας. Μεθαύριο ολοκληρώνεται ο κύκλος των εμφανίσεων του ΛΕΛ και η αποστολή επιστρέφει στη Λάρισα την Κυριακή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass