ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παρελαύνουν αστέρια της τέχνης

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2014 21:41 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:59

 

Ανακοινώθηκαν οι ταινίες, που μετά από επιλογή,  θα προβληθούν στο 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και την artfools με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Λάρισας και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Επιλέχτηκαν για να προβληθούν στο ελληνικό διαγωνιστικό μέρος 28 από τις 54 ταινίες που έφθασαν στο φεστιβάλ, και 28 από τις 62 διεθνείς που δήλωσαν συνολικά συμμετοχή.

Οι  ελληνικές συμμετοχές καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Ελλάδα, οι δε διεθνείς όλον τον κόσμο. Την αξιολόγηση στην προκριματική φάση έκαναν οι:

Δημήτρης Βερνίκος σκηνοθέτης, Αλέξανδρος Χαρτώνας σκηνοθέτης και Πόλυ Βλάχου, σκηνοθέτης –σεναριογράφος.

H κριτική επιτροπή, ενιαία και για τα δύο κομμάτια του φεστιβάλ αποτελείται από τους: Δημήτρη Βερνίκο και με την ιδιότητα του προέδρου, Ορέστη Ανδρεαδάκη κριτικό κινηματογράφου και διευθυντή του φεστιβάλ «Νύχτες πρεμιέρας», Νάνσυ Σπετσιώτη σκηνοθέτη, Φώτη Νατσιούλη φωτογράφο και Αλέξανδρο Χαρτώνα σκηνοθέτη.

Μια δεύτερη επιτροπή από την πλευρά της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου αποτελείται από τους:

Ανδρέα Τύρο, πρόεδρο της ΠΕΚΚ, Νέστορα Πουλάκο, Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. της ΠΕΚΚ και Νίκο Αλετρά – Αρτινό μέλος της ΠΕΚΚ, θα απονείμει το δικό της βραβείο στην καλύτερη ελληνική ταινία σύμφωνα με τη δική της κρίση.

Στο μαθητικό μέρος του φεστιβάλ, Κυριακή πρωί 23 Φεβρουαρίου, πάντα στο Victoria Cinemas θα προβληθούν οι 35 μαθητικές συμμετοχές που και αυτές καλύπτουν γεωγραφικά όλη την Ελλάδα, ενώ αναμένονται αρκετά σχολεία στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν τόσο τις προβολές όσο και την απονομή.

Το διαγωνιστικό μέρος  ξεκινάει την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στον Κινηματογράφο Victoria Cinemas, ο οποίος έχει παραχωρηθεί αφιλοκερδώς για τις προβολές και τα master class του φεστιβάλ και τελειώνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, οπότε θα απονεμηθούν τα βραβεία και θα γίνει και η τελετή λήξης που φέτος θα είναι αφιερωμένη στο τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ τον μεγάλο σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη.

Να σημειωθεί ότι ταινίες του Παντελή Βούλγαρη θα προβάλλονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο και την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου από τις 17:00 μέχρι και τις 23:00. 

Πληροφορίες για τις ταινίες που θα προβληθούν και για ότι συμβαίνει ή θα συμβεί στο χώρο του φεστιβάλ στο: www.artfoolsvideofestival.gr  και στο www.artfools.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass