Παρουσιάζεται «Η σκιά της Μίκας» του κ. Ευάγγελου Αυδίκου

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2014 11:12 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:14

Παρουσιάζεται αύριο Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 8 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας  το βιβλίο «Η σκιά της Μίκας» του κ. Ευάγγελου Αυδίκου, Καθηγητή Λαογραφίας - Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, κ. Χρύσα Βουλγαράκη και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Λάρισας, κ. Γεώργιος Καρύδης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ. Θωμάς Ψύρρας, Φιλόλογος – Βουλευτής ΔΗΜΑΡ και κ. Βασιλική Πανάγου, Αρχαιολόγος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γιάννης Σιούλας, Δημοσιογράφος.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ», ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΓΝΩΣΗ».

 

Η υπόθεση του μυθιστορήματος

Η Μίκα και ο Κοσμάς είναι δύο άνθρωποι διαφορετικών εποχών, που προσπάθησαν να ριζώσουν στην Αμερική. Ο Κοσμάς σπουδάζει στην Αμερική στα τέλη του 20ού αιώνα, ενώ η Μίκα, Ελληνίδα από τη Σμύρνη, βρέθηκε στην Αμερική μετά την καταστροφή, πέθανε φτωχή, αλλά κάποιες μετοχές που αγόρασε, κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο, την έκαναν πλούσια μετά το θάνατό της. Τους δύο πρωταγωνιστές χωρίζει μισός αιώνας, μα, τα όνειρα και οι ελπίδες είναι ίδια. Ακόμα και για τις μετοχές, που και η Μίκα και ο Κοσμάς πίστεψαν πως θα τους αλλάξουν τη ζωή. Ένα μυθιστόρημα που επιχειρεί να μιλήσει για τη μοναξιά και τα διλήμματα των μεταναστών, που φανερώνει τις πληγές που συχνά πίσω από επιτυχημένα όνειρα. Ένα βιβλίο για την ελληνική διασπορά αλλά και για τα όνειρα κάθε μετανάστη.

 

Δυο λόγια για το συγγραφέα

Ο Ευάγγελος Γρ. Αυδίκος γεννήθηκε στην Πρέβεζα, με καταγωγή από το Συρράκο Ιωαννίνων. Σπούδασε στο Κλασικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως φιλόλογος. Είναι καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Ενδιαφέρον είναι το συγγραφικό του έργο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass