ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Τα νέα βιβλία του Τεύκρου Μιχαηλίδη στο

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2014 20:53 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:24

 Τα δύο τελευταία βιβλία του Τεύκρου Μιχαηλίδη με τίτλο «Τα τέσσερα χρώματα του καλοκαιριού» και «Ο μέτοικος και η συμμετρία» παρουσιάζουν τα βιβλιοπωλεία «Παιδεία». Η εκδήλωση της παρουσίασης τους θα γίνει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 12.30 μ.μ. στο πατάρι του βιβλιοπωλείου στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 6. Με τον συγγραφέα θα συζητήσει ο Αντώνης Σκιαδάς, μαθηματικός.

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

«Ο μέτοικος και η συμμετρία». Το βιβλίο αυτό θα ταξιδέψει το αναγνωστικό κοινό από  το Αντάπαζαρ της Μικρασίας στην Ιταλία του μεσοπολέμου, στην Ισπανία του Εμφυλίου και τέλος στη Γαλλία της Κατοχής και της Αντίστασης.

Στο μυθιστόρημα αυτό του Τεύκρου Μιχαηλίδη, οι μυθοπλαστικοί χαρακτήρες και τα ιστορικά πρόσωπα συναντιούνται και αλληλεπιδρούν, χτίζοντας μια ιστορία που θα μπορούσε να διαβαστεί και ως ένα χρονικό του εικοστού αιώνα.

«Τα τέσσερα χρώματα του καλοκαιριού». Στη δίνη των γεγονότων του ταραγμένου εικοστού αιώνα, τρεις μεγάλοι έρωτες κι ένα "περιθωριακό" μαθηματικό πρόβλημα συνθέτουν τον καμβά του νέου μυθιστορήματος.

Στο κέντρο του κύκλου, που οι ακτίνες του περνούν απ' το Παρίσι, το Γκέτινγκεν και την Αθήνα, βρίσκεται η Σέριφος των πρώτων εργατικών κινητοποιήσεων του 1916, η Σέριφος του οικονομικού μαρασμού που ακολούθησε το κλείσιμο των μεταλλείων το 1963, η Σέριφος της άλογης τουριστικής ανάπτυξης που ζούμε σήμερα. 

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass