Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Σοφία και Ερρίκος Σλήμαν

* Μεθαύριο Κυριακή στη Δημοτική Πινακοθήκη

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2014 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:08
Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Φυματίωσης, ο Δήμος Λάρισας, με την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας οργανώνουν στη Λάρισα μεθαύριο Κυριακή 16 Μαρτίου στη Δημοτική Πινακοθήκη 8 μ.μ. θεατρική παράσταση με τίτλο «Μια βραδιά με τη Σοφία» αφιερωμένη στη ζωή της Σοφίας και του Ερρίκου Σλήμαν. Σχεδόν ταυτόχρονα στις αρχές του 20ού αιώνα ιδρύθηκαν στο Πήλιο από τον ηρωικό γιατρό Καραμάνη και στην Αθήνα από τη Σοφία Σλήμαν τα πρώτα Σανατόρια. Το κείμενο της παράστασης «Μια βραδιά με τη Σοφία» γράφτηκε από την ηθοποιό και καθηγήτρια πιάνου Μάγδα Μαυρογιάννη και τον πνευμονολόγο Φώτη Βλαστό, που ερμηνεύουν και τους ρόλους της Σοφίας και του Ερρίκου Σλήμαν. Τη μουσική επιμέλεια ανάλαβε ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας, που διάλεξε μουσικές και τραγούδια, ικανά να προεκτείνουν τη σκηνική δράση και να μεταφέρουν την ατμόσφαιρα της εποχής και του οίκου των Σλήμαν: Τσαϊκόφσκι, Μασσενέ, Σούμαν, Φορέ, Σακελλαρίδης, Κωνσταντινίδης κ.α. Τραγούδια ερμηνεύει η μεσόφωνος Έλλη Αρβανίτη. Τη συνοδεύουν στο πιάνο ο Δημήτρης Γιακάς και στο βιολοντσέλο η Αμαλία Γιαννοπούλου. Η παράσταση περιλαμβάνει επίσης προβολές με εικόνες από την Αθήνα του 19ου αιώνα και από τις πρώτες μέρες του Σανατορίου «Η Σωτηρία», στις αρχές του 20ού αιώνα. Η είσοδος στην παράσταση θα γίνεται με δωρεάν προσκλήσεις που θα διατίθενται από τους φορείς που τη συνδιοργανώνουν και στον χώρο της παράστασης. Θα υπάρχει δυνατότητα από όσους επιθυμούν αγοράς του λευκώματος «Το πρώτο ορεινό σανατόριο» που εκδόθηκε πρόσφατα από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, Μαγνησίας.
Στην παράσταση θα χρησιμοποιηθεί επί σκηνής το γραφείο του Ερρίκου Σλήμαν που βρίσκεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass