ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ

Παρουσιάστηκαν τα μουσικά «Σαρακοστιανά»

Δημοσίευση: 12 Απρ 2014 23:04 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:55
 
 
Μια μουσική συνεργασία δύο καλλιτεχνών, ενός ιεροψάλτη τιμημένου με οφίκιο και ενός οργανοπαίχτη, που αποτυπώθηκε σε cd με τον τίτλο «Σαρακοστιανά», παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργανώθηκε από τον τοπικό Σύλλογο Ιεροψαλτών «Κοσμάς ο Μελωδός» και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.
Πρόκειται για τον Άρχων Πρωτοψάλτη του Οικουμενικού Θρόνου και χοράρχη διεθνούς φήμης κ. Γρηγόρη Νταραβάνογλου και τον οργανοπαίχτη Μανώλη Καρπάθιο, οι οποίοι παρουσίασαν στην πόλη μας, για πρώτη φορά πανελλαδικά μια όμορφη και καλοδουλεμένη δισκογραφική δουλειά, με αποτέλεσμα να χειροκροτηθούν από το ακροατήριο.
Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος στον χαιρετισμό του σημείωσε πως τέτοιες συνεργασίες που προέρχονται από ανθρώπους με ακούσματα από διαφορετικούς χώρους, αλλά εν τούτοις η ευρεία τους μόρφωση και η ενασχόληση τους με όλο το φάσμα της μουσικής, δημιούργησε αυτή την συνεργασία και τους καρπούς της, το cd με τον τίτλο «Σαρακοστιανά».
Στη συναυλία που ακολούθησε το κοινό απόλαυσε κατανυκτικά άσματα που μιλούσαν για τη ματαιότητα των εγκοσμίων καθώς και ευσεβή νουθεσία προς διόρθωση του βίου, το τραγούδι (κάλαντο) του φίλου του Χριστού, Λαζάρου και το μοιρολόι της Παναγίας. Τους δύο μουσικούς συνόδευαν οι Γιώργος Βασιλάκης (βιολί), Γιώργος Τζανέτος (κρουστά) και Βασίλης Μπακαγιάννης (πνευστά). Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία του συλλόγου Ιεροψαλτών, με επίκαιρους ύμνους.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass