ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η ιστορία μέσα από την μουσική παράδοση

Δημοσίευση: 24 Απρ 2014 1:13 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:07
 
Με τη συμπλήρωση φέτος 200 χρόνων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και τα 60χρονα γενέθλια της Εστίας Πιερίδων Μουσών, η Εφορεία Χορωδίας της Εταιρείας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης» θα παρουσιάσει ένα μουσικό - ιστορικό-λογοτεχνικό αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την ίδρυση της. Η παραγωγή αυτή είναι μια εξιστόρηση της ιστορίας της Εταιρείας ειπωμένη μέσα από την μουσική - λογοτεχνική παράδοση, δημιουργία και έκφραση. Ομάδα ιστορικών, εθνολόγων και φιλολόγων έχει επιμεληθεί και συνέταξε μια περιληπτική ιστορική και διανθισμένη με λογοτεχνικά κείμενα και εικόνες εποχής αναδρομή, στους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας της εποχής.
Αντίστοιχα τραγούδια αναφέρονται στην παράδοση, στα ιστορικά - πολιτικά γεγονότα της περιόδου, στις κοινωνικές - καθημερινές ασχολίες, ανησυχίες και ανάγκες των απλών ανθρώπων.
Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας περίπου 1 ώρας και 15 λεπτών και θα παρουσιαστεί στην Παλαιά Βουλή, στην Αθήνα, την Κυριακή 27 Απριλίου (Κυριακή του Θωμά) ώρα 12:00 και το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου (πρώτη Βουλή των Ελλήνων).
Αφηγητής παρουσιάζει το ιστορικό – κοινωνικό γίγνεσθαι της περιόδου με παράλληλη προβολή εικόνων εποχής και απαγγέλει ποιήματα και λογοτεχνικά -ιστορικά κείμενα εποχής.
Συμμετέχουν σε ενιαία εμφάνιση περίπου120 χορωδοί μέλη του φωνητικού συνόλου «de profundis» και της χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», της χορωδίας «fons musicalis» Αιγινίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, της χορωδίας «Ολύμπιες Φωνές» Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Πόρων - Πλαταμώνα, σολίστ, αφηγητές και 15μελής ορχήστρα.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση έχει ο Ευθύμιος Μαυρίδης ενώ την εκδήλωση παρουσιάζει ο Περικλής Χατζηγιάννης.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση θα γίνει με τη συνδρομή της Βουλής των Ελλήνων.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass