Εντυπωσίασε η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2014 16:12 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:28

Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων για μια ακόμη φορά εκπροσώπησε επάξια την πόλη των Φαρσάλων συμμετέχοντας στο 7ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» που διοργάνωσε ο δήμος Ναυπακτίας και η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου.

Στο φετινό 7ο Φεστιβάλ συμμετείχαν δεκατρείς εξαιρετικές χορωδίες από όλη την Ελλάδα. Η χορωδία των Φαρσάλων με άψογη εμφάνιση ερμήνευσε ένα πρόγραμμα τεσσάρων τραγουδιών ελλήνων συνθετών και άφησε την αρίστη των εντυπώσεων στο ακροατήριο το οποίο την καταχειροκρότησε. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Κατερίνα Ζαρογιάννου. Τη χορωδία διεύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Στο τέλος της συναυλίας η πρόεδρος της χορωδίας Ναυπάκτου κ. Άννα Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τους χορωδούς για τη συμμετοχή τους και απένειμε τιμητική πλακέτα. Ο πρόεδρος της χορωδίας Φαρσάλων κ. Γιάννης Μαλέτσικας χαιρέτισε την εκδήλωση μεταφέροντας τις ευχές του δημάρχου και του προέδρου του ΟΠΑΚΠΑ Φαρσάλων κκ Άρη Καραχάλιου και Κων/νου Δερλού αντίστοιχα και προσέφερε το παραδοσιακό προϊόν της πόλης το χαλβά .

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η χορωδία συμμετείχε μαζί με άλλα 18 χορωδιακά σύνολα στην προσπάθεια της μικτής χορωδίας Ναυπάκτου να διεκδικήσει την κατάρριψη ενός παγκοσμίου ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Record) με τη σουίτα από το μπαλέτο «Ζορμπάς» του πασίγνωστου έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στο ανοικτό «Παπαχαραλάμπειο» Στάδιο της Ναυπάκτου, παρουσία εκπροσώπων του οργανισμού Γκίνες από το Λονδίνο. Στην εκδήλωση πήραν μέρος 777 χορωδοί, 77μελής ορχήστρα αποτελούμενη μόνο από μπουζούκια, 7 πιανίστες και 7 γνωστοί σολίστες τραγουδιστές και 10μελής λαϊκή ορχήστρα αποδίδοντας τα 7 τελευταία τραγούδια της σουίτας του μπαλέτου.

Την επόμενη μέρα η χορωδία επισκέφτηκε την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου και ξεναγήθηκε στον κήπο των ηρώων όπου έγινε η ηρωική έξοδος και στην Δημοτική Πινακοθήκη. Κατόπιν επισκέφτηκε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, το γραφικό Γαλαξίδι και το βράδυ επέστρεψε στα Φάρσαλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass