Διακρίθηκαν για τις χορευτικές τους επιδόσεις

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2014 16:13 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:28

Μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα κατάφεραν να αποσπάσουν δύο δικά μας παιδιά, ο Τζίμας Αντώνης από τη Λάρισα και η Ραμπαούνη Χαρά από το Βόλο κατακτώντας την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kizomba  (Africadancar International Kizomba Championship) που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στο Μιλάνο. Η Κizomba είναι χορός από την Αγκόλα που τα τελευταία 3 χρόνια έχει κατακλύσει την Ευρώπη και ήρθε στη χώρα μας από τον Αντώνη και τη Χαρά, ιδιοκτήτες των σχολών χορού σε Λάρισα και Βόλο. Το ζευγάρι ήταν το πρώτο ελληνικό ζευγάρι που εκπροσώπησε τη χώρα μας στον Διεθνή αυτό διαγωνισμό και κατάφερε να αφήσει πίσω του ακόμα και χώρες με πολύ μεγάλη παράδοση στην Κizomba και τους αφρικάνικους χορούς όπως η Πορτογαλία και η Γαλλία. Σημαντικό είναι ότι, για να καταφέρουν να αποσπάσουν την 3η θέση, διαγωνίζονταν για 3 βράδια σε διαφορετικές κατηγορίες που περιελάμβαναν αυτοσχεδιασμό (με άγνωστη μουσική) και show (έτοιμη χορογραφία) και τελικά πέρασαν στον τελικό.

«Αυτή η διάκριση είναι πολύ σημαντική για εμάς όχι τόσο για τη θέση όσο γιατί διαγωνιζόμασταν επί τρεις ημέρες περνώντας από 3 διαφορετικές επιτροπές που αποτελούνταν από τους μεγαλύτερους δασκάλους και χορευτές παγκοσμίως και καταφέραμε να αποκτήσουμε το σεβασμό τους για αυτό που κάνουμε. Δεν είναι εύκολο να διαγωνίζεσαι με χορευτές από την Αγκόλα, το Πράσινο Ακρωτήρι, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και άλλες χώρες που η Κizomba είναι η παράδοσή τους και οι ίδιοι οι κριτές που κατάγονται από χώρες σαν αυτές να κρίνουν ότι τη θέση την αξίζεις εσύ που είσαι Έλληνας» , δήλωσε η Χαρά, «Με αυτή τη θέση νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να κάνουμε καλή δουλειά και να περάσουμε στους μαθητές μας σωστές βάσεις ώστε να μπορούν να σταθούν δίπλα σε οποιονδήποτε και να χορέψουν. Κάποια στιγμή ελπίζουμε ότι και στην Ελλάδα θα δημιουργήσουμε μια αντίστοιχα καλή σκηνή όπως υπάρχει πλέον σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης»

«Έχουμε αγωνιστεί πάρα πολύ για να καταφέρουμε αυτό που καταφέραμε, έχουμε ταξιδέψει πολύ και έχουμε επενδύσει ώρες και χρήματα πάνω σε αυτό. Είναι σαν να αναγνωρίστηκαν επιτέλους οι κόποι μας. Για εμάς η νίκη είναι ακόμα μεγαλύτερη από ότι  για κάποιο ζευγάρι από άλλη χώρα που ίσως λάμβανε μια τέτοια θέση γιατί στην Ελλάδα η kizomba τώρα έρχεται. Δεν είχαμε ούτε έχουμε την πολυτέλεια να χορεύουμε καθημερινά σε social nights κάνοντας practice, δεν έχουμε δασκάλους ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ποιοι μας αρέσουν και να μπορούμε να κάνουμε μαθήματα όλη μέρα. Δεν έχουμε καν αφρικανική κοινότητα ώστε να έχουμε ζωντανά παραδείγματα γύρω μας και να μπορούμε να μπούμε στην κουλτούρα και το στυλ» , δηλώνει ο Αντώνης, « Ο Mestre Petchu, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την εξάπλωση της Κizomba παγκοσμίως μας είπε ότι είμαστε ένα εξαιρετικό παράδειγμα για την Ελλάδα και δίνοντάς μας το βραβείο μας είπε “πάρτε το για τη χώρα σας και χρησιμοποιήστε το για εσάς” και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass