ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΕΥΧΗ ΖΩΗΣ»

Μια βραδιά με τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2014 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:46
 
 
Η δημοτική παράδοση «αγκάλιασε» χθες βράδυ την αλληλεγγύη, σε μια μουσική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στο Κηποθέατρο της Λάρισας.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιστημονική Οργάνωση Αλληλεγγύης «Ευχή Ζωής», η οποία προστατεύει το παιδί και την οικογένεια, οι θεατές άκουσαν από τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά, ηπειρώτικα τραγούδια, απολαμβάνοντας ένα ανεπανάληπτο μουσικό πρόγραμμα.
Τον σπουδαίο ηπειρώτη καλλιτέχνη πλαισίωναν με τις φωνές τους οι λαϊκοί ερμηνευτές Γιάννης Κονιτόπουλος, Αντώνης Κυρίτσης και Γιώργος Δασκαλάκης.
Ήταν μια ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση καθώς πέρα από το θέαμα που θα απολάμβαναν οι παρευρισκόμενοι, με την παρουσία τους θα ενίσχυαν οικονομικά τους σκοπούς της οργάνωσης, αλλά και τις ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» της Θεσσαλονίκης.
Τους παραδοσιακούς καλλιτέχνες πλαισίωναν με τους χορούς τους ομάδες χορευτών από διάφορους συλλόγους της πόλης.
Στην χθεσινοβραδινή μουσική παράσταση συμμετείχαν οι εξής σύλλογοι που με τα χορευτικά τους έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση, αποσπώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Οι σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι εξής:
Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων «Ο Πόντος», ΚΕΛΕ (Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών),Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Λάρισας «Ο Κατσαντώνης»,Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης, Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κοιλάδας «Ο Φάρος», Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος», Δήμος Κιλελέρ -χορευτικό τμήμα Νίκαιας, Μορφωτικός Σύλλογος Βερδικούσιας, Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «Καλαρρύτες», Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Λάρισας «Νίκος Καζαντζάκης» και το κρητικό μουσικό σχήμα «Μαδαρίτες», Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε στη χθεσινή εκδήλωση η πρόεδρος της οργάνωσης «Ευχή Ζωής» Μαριέττα Λάμπρου, η οποία ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του η οποία θα ενισχύσει όπως είπε έναν ακόμη φιλανθρωπικό σκοπό της οργάνωσης.
Στη συνέχεια της βραδιάς η κ. Λάμπρου τίμησε ως επίτιμα μέλη της οργάνωσης τους δημοσιογράφους Νάσο Γουμενίδη και Σωτήρη Πολύζο, ενώ βράβευσε και τους Πετρολούκα Χαλκιά και Αντώνη Κυρίτση για την προσφορά τους στη μουσική παράδοση του τόπου.
Τη βραδιά παρουσίασαν ο Νάσος Γουμενίδης και η Βιβή Κάραλη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass