ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Τιμάται το έργο του ποιητή Γιώργου Παπακώστα

*Συμμετέχει και η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2013 2:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:11
 
Συναυλία για τον Καρδιτσιώτη ποιητή Γιώργο Παπακώστα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9.30 το βράδυ στο Θέατρο Μητρόπολης Καρδίτσας.
Το θεατρικοµουσικό έργο του Kαρδιτσιώτη πoιητή Γιώργου Παπακώστα «Ελλάδα, Γέvvηση και Αναγέννηση των αιώνων», αποτελεί µία αρµονική σύνθεση λόγου και µουσικής και διαπνέεται από την αιώνια συνέχεια και πορεία, αλλά και τις σταθερές αξίες του ελληνισµού, ξεκινώντας από τις αρχαίες του καταβολές, συνεχίζοντας µέσα από τη βυζαντινή του διάσταση και φθάνοντας ως τη νεότεpη και τη σύγxρονη εποχή µέσα από τη δημοτική και την έντεχνη µουσική µας παράδοση. Πρόκειται για ακούσµατα που ξυπνούν µέσα µας µνήµες συστατικές της συλλογικής µας αυτογνωσίας.
Στον ποιητικό λόγο του ποιητή παρατίθενται αντιστικτικά το ένδοξο και τέλειο παρελθόν, µε το σύγχρονο και ευτελές παρόν. Ο ποιητής από το µακραίωνο ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας, αντλεί τις προαιώνιες αρχές και αξίες, τη γνώση, τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την ελευθερία και την δηµοκρατία. Μέσα από τους στίχους του ταξιδεύουµε στους τόπους της «Ελλοπίας» (Ελλάδας), της «Nέµεσης» (Δικαιοσύvης) και της «Θέµελης» (Δηµοκρατίας).
Μας ταξιδεύει στον τόπο της «Θεογονίας» των αιώνων, ακολουθώντας τον στο εγχείρημα της "Νέκυιας», ενός ταξιδιού στον σκοτεινό κόσµο της λήθης που κρύφθηκε η «Μνημοσύνη». Μέσα από τις αρχαιοπρεπείς πρωτόλειες λέξεις και τις αρχετυπικές εικόνες, ο ποιητής βοηθάει τον νου µας να ανασηκωθεί ψηλά και την ψυχή µας να ξεδιπλωθεί στα καθέκαστα της κληρονομικής µας Ελλοπίας. Της Ελλάδας και της Ιστορίας της. Έτσι προβάλλει το αίτημα για µία συνέχεια αντάξια του προγονικού µας µεγαλείου.
Βασίλης Κων. Νίκου
Συντελεστές: Σύνθεση: Πασχάλης Τόνιος, Ποίηση: Γιώργος Παπακώστας. Σολίστ: Δηµήτρης Καβράκος, βαρύτονος, Τζίνα Φωτεινοπούλου, σοπράνο.
Αφηγητές: Νικήτας Τσακίρογλου, Καίτη Παπανίκα.
Σκηνοθεσία: Καίτη Παπανίκα.
Σύµπραξη: Μέλη Συµφωνικής Ορχήστρας Ωδείου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη.
Μικτή Xoρωδία του Ωδείου Καρδίτσας «Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης», υπό τη διευθυνση του Νίκου Ευθυµιάδη.
Το έργο προλογίζει ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Βασίλης Νίκου. Τη συναυλία διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήµος Καρδίτσας και η εταιρία Σελ-λήνων Πολιτισµός (µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass