ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Θερμό χειροκρότημα στο Λύκειο των Ελληνίδων

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2013 2:16 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:40
Εντυπωσιακά ξεκίνησε τη χρονιά του το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, παρουσιάζοντας την παράσταση «Από την τελετουργία στο γλέντι». Αξιοποιώντας το πολύτιμο και πλούσιο αρχειακό του υλικό, την εξαιρετική του ιματιοθήκη, που κοσμείται από εκατοντάδες ενδυμασίες, τα μοναδικά του κοσμήματα σε συνδυασμό με λόγο, ήχο και κίνηση, το Λύκειο των Ελληνίδων πρόσφερε στο κοινό της πόλης ένα πανόραμα εικόνων και αισθήσεων. Η χθεσινή παράσταση είχε ως βασικό άξονα μουσικές και τραγούδια, χορούς και εθιμικές πράξεις που συνοδεύουν και συγχρόνως συγκροτούν βασικές στιγμές του εορταστικού κύκλου του χρόνου των Νεοελλήνων, όπου μπλέκονται η επίσημη λατρεία και λαϊκές τελετουργίες, το εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τα αγροτικά έθιμα, οι εθνικές παραδόσεις και οι μύθοι της κοινότητας.
Όλα αυτά με τη συνοδεία εξαίρετων και καταξιωμένων μουσικών όπως ο Νίκος Φιλιππίδης στο κλαρίνο, ο Κώστας Φιλιππίδης στο λαούτο και το τραγούδι, ο Γιάννης Παυλόπουλος στο βιολί και στο τραγούδι, ο Φραγκίσκος Τζιωτάκης, η σημαντικότερη μουσική μορφή από την Κύθνο στο βιολί, την τσαμπούνα και το τραγούδι, η Φανή Μπαρμπή και ο Βασίλης Σαραντινός στο τραγούδι, ο Κώστας Παπαϊωάννου στο κανονάκι, η κομπανία των Ασαρτζήδων από τη Γουμένισσα στους ζουρνάδες, ο Μιχάλης Ανδρέου στην γκάιντα, ο Μπουκόρος Δημήτρης στο ακορντεόν, οι σπουδαίοι μουσικοί του Πόντου, Ηλίας Αβραμίδης στη λύρα, Παντελής Νικολαΐδης, στο αγγείο, το σουραύλι και το ζουρνά, και Νίκος Θεοδωρίδης στο νταούλι. Το πολυπληθές κοινό της πόλης επιβράβευσε την εξαιρετική δουλειά του Λυκείου των Ελληνίδων με το πιο θερμό του χειροκρότημα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass