Επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2013 20:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:26

Σε μαραθώνιο επισκέψεων προέβησαν στελέχη του Δικτύου «Περραιβία» , προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς  χώρους της Θεσσαλίας(Π.Ε. Λάρισας ,Καρδίτσας και Τρικάλων)  , δεδομένου ότι εδώ και έξι μήνες  ,με πλήρη σοβαρότητα  και μεγάλη υπευθυνότητα ,υλοποιεί Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού . Συγκεκριμένα το «Δίκτυο Περραιβία», με έδρα την Ελασσόνα ,είναι η πρώτη σε βαθμολογία  Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών (ΜΚΟ) ,σε όλη τη χώρα , που επιλέχθηκε  , για να υλοποιήσει πρόγραμμα  Κοινωφελούς Εργασίας και ήδη απασχολεί  118 ανέργους νέους για 7 μήνες σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία των Νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων ΙΕ’ ΕΠΚΑ, 7η ΕΒΑ, ΛΔ’ ΕΠΚΑ και 19η ΕΒΑ.

Τον συντονισμό του προγράμματος έχει η Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ η διαδικασία επιλογής των ανέργων ωφελουμένων ,έγινε κατά υποδειγματικό τρόπο με ευθύνη του Δικτύου  'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" ,υπό την εποπτεία του  ΑΣΕΠ. Το αντικείμενο της δράσης που υλοποιείται  είναι η Φύλαξη, ανάδειξη και βελτίωση της προσβασιμότητας αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία» κ. Κων. Σκριάπας και ο υπεύθυνος σε Θέματα Περιβάλλοντος κ. Κ.Φουρκιώτης ,που  όλο αυτό το διάστημα ,παρακολουθούν από κοντά ,εκ μέρους του Δικτύου που είναι ο δικαιούχος του Προγράμματος, το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Εφορείες Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων ,αλλά και οι Εφορείες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ,τόνισαν "ότι ο πολιτισμικός πλούτος της Θεσσαλίας είναι  τεράστιος  και ως εκ τούτου ,έχουμε χρέος όλοι και να τον διασώσουμε και να τον αναδείξουμε ,αλλά κυρίως να τον παραδώσουμε στις νέες γενεές ,καθιστώντας τη Θεσσαλία ,ως έναν αγαπημένο τόπο πολιτιστικού τουρισμού .Και γι' αυτό το Δίκτυο «Περραιβία», με μεγάλη προσπάθεια και νυχθημερόν εργασία ,αξιοποιεί Ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αποδεικνύοντας ότι οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, μπορούν να προσφέρουν σπουδαίο έργο όχι μόνο στον Πολιτισμό ,αλλά και στην αναπτυξιακή πορεία τη χώρας ,που τόσο την έχει ανάγκη".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass