ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΣΤΟ ΔΩΛ

Η μαγεία του πιάνου με τον Χρήστο Κτιστάκη

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2013 2:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:34
 
Της Νατάσας Πολυγένη
 
Εξαιρετική και συνάμα μαγευτική η παρουσία του μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Λάρισας(ΣΟΝΔΛ) Χρήστου Κτιστάκη στο προσωπικό ρεσιτάλ πιάνου χθες το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Μια υπέροχη βραδιά με ένα συναρπαστικό μουσικό πρόγραμμα που κίνησε το ενδιαφέρον των φίλων της μουσικής. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει δύο Πολωνέζες του Φρεντερίκ Σοπέν, σονέτο και την «κοιλάδα του Όμπερμαν» του Φραντς Λίστ, το Αλέγκρο του Ενρίκε Γκρανάντος, την «Ιονική σουίτα» του Μάνου Χατζιδάκι, τη «Νοσταλγία και χορός» του Βασίλη Δέλλιου. Παράλληλα το ακροατήριο απόλαυσε και το έργο του Χρήστου Κτιστάκη «Θέμα και παραλλαγές». Η απόδοση και η δεξιοτεχνία του Χρήστου Κτιστάκη επιβραβεύτηκαν με θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Το ρεσιτάλ δόθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πιανίστα για τη σολιστική του περιοδεία σε πόλεις της Γερμανίας τον Νοέμβριο. Λίγο πριν την έναρξη του ρεσιτάλ του καταξιωμένου πιανίστα και μαέστρου της ΣΟΝΔΛ η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Συμφωνικής κ. Νέλλη Βασβατέκη απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να εγγραφούν στον σύλλογο και να γίνουν αρωγοί του έργου του συλλόγου ώστε να μπορέσει η Συμφωνική Ορχήστρα να συνεχίσει τις δραστηριότητες και τη νέα καλλιτεχνική περίοδο. «Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Συμφωνική Ορχήστρα να σταματήσει να υπάρχει καθώς διαμορφώνει το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης, προσφέροντας συναυλίες υψηλής ποιότητας» είπε χαρακτηριστικά η κ. Βασβατέκη. Κλείνοντας η πρόεδρος του συλλόγου ενημέρωσε για τη μετάβαση του συλλόγου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης προκειμένου να παρακολουθήσει τη συναυλία της Ορχήστρας Strauss Βιέννης στις 7 Δεκεμβρίου. Μέρος των οδοιπορικών των μελών θα καλυφθεί από τα χθεσινά έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τη διάθεση του προγράμματος του ρεσιτάλ πιάνου, κατόπιν επιθυμίας του μαέστρου Χρήστου Κτιστάκη.
Το ρεσιτάλ πιάνου παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης π. Κωνσταντίνος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του ΔΩΛ κ. Κωνσταντίνος Γιαννούλας, πρόεδρος της επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ελένη Θυμούλια - Ξυνοπούλου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ντίνος Διαμάντος, η εκδότρια-διευθύντρια της «Ε» κ. Δανάη Δημητρακοπούλου, ο οικονομικός διευθυντής της «Ε» κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας κ. Απ. Δήμου, ο επίτιμος πρόεδρος του ΜΣΛ κ. Παναγιώτης Παπαθανασίου και πολλοί φίλοι της κλασικής μουσικής.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass