ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

H Λάρισα σήμερα υποδέχεται τα Χριστούγεννα!

* Απόψε ανοίγει και επίσημα τις πόρτες του ο χώρος του Μύλου

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2013 1:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:20
Με την καθιερωμένη φωταγώγηση του καραβιού στην πλατεία Ταχυδρομείου, του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία, και για πρώτη φορά με τη λειτουργία του «Μύλου των Χριστουγέννων», η πόλη της Λάρισας, μέσω των πολλών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Λαρισαίων, θα υποδεχθεί απόψε τα Χριστούγεννα.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιανουαρίου, καλύπτοντας τις επιθυμίες μικρών και μεγάλων.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των δρώμενων της σημερινής ημέρας έχει ως εξής:
« Γιορτή των Αστεριών »
* ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
20.30 Έναρξη εκδήλωσης με τη φιλαρμονική του Δ.Ω.Λ.
Διευθύνει ο κ. Γιώργος Μηνάς. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Κωνσταντίνος Τζανακούλης θα ανάψει τα φώτα στο « Χριστουγεννιάτικο Καράβι» που «σαλπάρει» με τις ευχές όλων για το ταξίδι των εορτών.
20.45 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
«Γιορτή των Αστεριών», Άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον δήμαρχο Λαρισαίων Κωνσταντίνο Τζανακούλη, έναρξη προγράμματος με τη φιλαρμονική του Δ.Ω.Λ.
21.00 Αναχώρηση από την Κεντρική πλατεία με κατεύθυνση τον «Μύλο των Χριστουγέννων» συνοδευμένοι από «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας».
* ΘΕΑΤΡΟ «ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ»
9.30 Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος «Τιριτόμπα» Κώστας Χατζηανδρέου- Σοφία Φουτζοπούλου, του Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζει το έργο «Το μυστικό της τσιμεντένιας πόλης».
* ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΔΩΡΟΥ
10.00 έως 13.30. Το Δημιουργικό εργαστήρι «Κινούμενα σχέδια», μαζί με τους μικρούς φίλους που θα βρίσκονται στον «Μύλο των Χριστουγέννων», θα κατασκευάζει χειροποίητες δημιουργίες με ανακυκλώσιμα και υλικά της καθημερινής ζωής. Κατασκευή (Φτιάχνουμε τάρανδους, έλκηθρα, τα ξωτικά και τον Αϊ Βασίλη με ρολά από χαρτί υγείας).
* ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ-ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
11.00 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «Ένας φωτογράφος αναζητά χριστουγεννιάτικες εικόνες»
17.30 Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος «Τιριτόμπα» Κώστας Χατζηανδρέου- Σοφία Φουτζοπούλου του Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζει το έργο «Η περιπέτεια του Αϊ Βασίλη».
18.00 θεατρικό παιχνίδι «Χριστούγεννα στο δάσος των ξωτικών».
19.00 Μικρά ταλαντούχα αγωνιστικά ζευγάρια χορεύουν και εκπλήσσουν.
Μερικά από τα καλύτερα αγωνιστικά ζευγάρια της Ελλάδας ηλικίας 7 έως 12 ετών χορεύουν σε Latin & Standard ρυθμούς ( Chachacha, Rumba, Samba & Tango, Waltz, Quickstep) και βάζουν φωτιά στην πίστα του Μύλου των Χριστουγέννων. (Από τη σχολή χορού Burn The Floor).
20.00 «Παραδοσιακά Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά» Μαθητές από τα τμήματα χορού, των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων καθώς και ο Σύλλογος Σαμαριναίων Αμπελώνα, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Ηπείρου και Σαμαρίνας.
21.15 Συναυλία με «Τα Χάλκινα Γουμένισσας». Τα χάλκινα Γουμένισσας του Αλέξανδρου Ζώρα με βασικό πυρήνα την οικογένεια Ζώρα και σε συνεργασία με διάφορους άλλους μουσικός δημιουργούν με το ιδιαίτερο χρώμα και τον εκρηκτικό ήχο ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
* ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ)
20.00 «Μουσική Παράσταση». Μαθητές από τα τμήματα μουσικής της Λέσχης Πολιτισμού του Αγ. Αθανασίου του Δήμου Λαρισαίων θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
* ΣΠΙΤΙ Αϊ-ΒΑΣΙΛΗ
12.30 ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ
Η μαγεία των εορτών μέσα από πρωτότυπα παραμύθια και γράμματα στον Αϊ Βασίλη που έγραψε ο Βαγγέλης Κολώνας για τις εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων, θα χαρίσουν στα παιδιά, συγκίνηση, γέλιο και όνειρα για τη μαγική γιορτή της Χριστιανοσύνης.
19.30 Αφήγηση παραμυθιού «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass