Άρωμα Χριστουγέννων πλημμύρισε… τη Λάρισα

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2013 23:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:23

 

 
 Η «μαγεία» των Χριστουγέννων κατέκλυσε απόψε την πόλη της Λάρισας σε κάθε γωνιά της. Οι εκδηλώσεις του δήμου μόλις.. ξεκίνησαν προσδίδοντας μια νότα γιορταστική, που σε πείσμα των δύσκολων καιρών που διανύουμε, «ήρθαν»  να μας θυμίσουν ότι τα Χριστούγεννα ήταν και θα παραμείνουν μια γιορτή χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας.

Το επεσήμανε αυτό άλλωστε και ο ίδιος ο δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης απευθυνόμενος στους Λαρισαίους τονίζοντας  μεταξύ άλλων ότι «φέτος  ο δήμος με ένα πλούσιο πλέγμα εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιούνται στις πλατείες και τις συνοικίες, δίνοντας ωστόσο το βάρος στο χώρο του Μύλου, θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να περάσουν όμορφα καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών και το κυριότερο χωρίς να μετακινηθούν, διότι τα δρώμενα θα καλύψουν τις επιθυμίες και των πιο απαιτητικών».

Η «Γιορτή των Αστεριών» ξεκίνησε από την πλατεία Ταχυδρομείου, όπου  άναψαν τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο καράβι που σάλπαρε με τις ευχές όλων για το ταξίδι των γιορτών.  Για να ακολουθήσει στη συνέχεια το άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου δέντρου,   που φώτισε το χώρο της κεντρικής πλατείας, με την επιβλητική παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου που σκόρπισε χαρούμενες γιορτινές νότες από χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια.

Αρκετοί Λαρισαίοι αψήφησαν το κρύο και βρέθηκαν στην πλατεία συμμετέχοντας στην  αποψινή εκδήλωση. Το δέντρο που άναψε δια χειρός του Κώστα Τζανακούλη, με τα λαμπιόνια του  φώτισε το χώρο της πλατείας και κυρίως τις καρδιές των Λαρισαίων. Και τα φετινά Χριστούγεννα με όλα όσα βιώνουν οι πολίτες μοιάζουν σαν μια όαση αγάπης και καλής διάθεσης.

Ο  παραμυθένιος «Μύλος των Χριστουγέννων»

Ο δήμαρχος συνοδευόμενος από αντιδημάρχους , δημοτικούς συμβούλους και φυσικά τον κόσμο με «Τα χάλκινα της Γουμένισσας» να προπορεύονται κατευθύνθηκε στο «Μύλο των Χριστουγέννων», που φέτος για πρώτη φορά άνοιξε τις πόρτες του στους Λαρισαίους, κερδίζοντας τις καρδιές τους από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του.

Η έναρξη του ήταν άκρως εντυπωσιακή.  Η νύχτα έγινε μέρα από τα δεκάδες βεγγαλικά που σκορπίστηκαν στον ουρανό. Ο «Μύλος των Χριστουγέννων» έχει ως στόχο να μαγέψει τα παιδιά και να ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής τους ξεγνοιασιάς.

 Εντυπωσιακές κατασκευές, πληθώρα δραστηριοτήτων, παιχνίδια, ψυχαγωγία και εκπαίδευση, συνθέτουν το σκηνικό του πιο όμορφου χριστουγεννιάτικου χώρου της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass